Marcel Janssens en Paul De Beenhouwer, twee van de zeven kunstenaars van ’t Blad.

Marcel Janssens en Paul De Beenhouwer, twee van de zeven kunstenaars van ’t Blad. © Jan Brys

Kunstwerken palmen voormalige juwelierswinkel in

Brasschaat -

De zeven leden van kunstkring ’t Blad houden een tentoonstelling van hun werk in de voormalige juwelierszaak van Paul De Beenhouwer, zelf een van de leden. Het is een soort avant-première voor de grote tentoonstelling in oktober, ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan.

“Door de coronacrisis konden wij met de leden van ’t Blad niet meer terecht in ons atelier aan de Augustijnslei, dat vroeger nog van Hendrik Luyten was. De meesten onder ons hebben ook geen eigen atelier thuis. Er zal dus weinig nieuw werk te zien zijn”, legt Paul De Beenhouwer uit, die van 1972 tot eind 2019 de juwelierszaak aan het Dokter Roosensplein openhield. “Maar ik wilde absoluut iets doen met deze ruimte in mijn voormalige zaak. Na de sluiting van de expo op 28 mei zal deze ruimte alleen nog voor privé-doeleinden worden gebruikt.”

Kunstkring ’t Blad bestond in 2020 25 jaar. “We konden dat toen helaas niet vieren. Maar de viering is uitgesteld naar de tweede helft van oktober. Dan houden we een grote overzichtstentoonstelling in de Sint-Jozefskapel.

De leden van ’t Blad, die normaal elke woensdag samenkomen, zijn Marcel Janssens, Leo Dom, Gisela Bertels, Jeanne Van Heurck, Gerda Beniest, Lydia Balliauw en Paul De Beenhouwer. Allen hebben ze hun eigen stijl en techniek.

Jan BrysMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio