© BELGA

Inwoners geven regenboogbeleid mee vorm

Sint-Katelijne-Waver -

De gemeente Sint-Katelijne-Waver doet een oproep aan haar inwoners om mee na te denken over een regenboogbeleid. Het lokaal bestuur wil meer inzetten op een beleid dat nadenkt over LGBTQ+, gender en gelijke kansen en richt daarom een expertengroep op.

Ook in Sint-Katelijne-Waver werd maandag de regenboogvlag uitgehangen naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie. “Maar we willen meer doen, want we vinden het enorm belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn in onze gemeente”, zegt schepen van Gelijke Kansen Sarah De Keyser (CD&V). “Daarom tekenden we in op de campagne ‘PAARS’, een actie die onder meer lesmateriaal ter beschikking stelt van secundaire scholen.”

“Als gemeente willen we laten zien dat iedereen zichzelf kan zijn”, aldus De Keyser, die eerder al aangaf dat het lokaal bestuur onderzoekt of er een regenboogzebrapad kan komen. “Daarom richten we een expertengroep op met mensen uit de gemeente. In samenspraak met de inwoners kunnen we acties uitwerken die het regenboogbeleid van Sint-Katelijne-Waver mee vorm geven.”

Wie interesse heeft om zijn stem te laten horen over het beleid op vlak van LGBTQ+, gender en gelijke kansen en wil meedenken over acties, kan zich aanmelden via de website van de gemeente. (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio