Griet Van Gestel en Chris Embrechts in de grote tuin van de nieuwe vakantiewoningen. 

Griet Van Gestel en Chris Embrechts in de grote tuin van de nieuwe vakantiewoningen. © Paul Keyenberg

Nieuw vakantie- en wijndomein opent eind juni de deuren

De Zwaluw breidt uit met drie vakantiewoningen en wijngaard

Kasterlee -

Griet Van Gestel (38) en Jeroen Thoné (39) openen eind juni het vakantie- en wijndomein De Zwaluw, net op de grens tussen Kasterlee en Lichtaart. Het nieuwe domein is eigenlijk een uitbreiding van vakantieschuur De Zwaluw aan de overkant van de straat. Het wijndomein, gelegen in het groen tussen de Kempense heuvelrug en de Netevallei, zal ongetwijfeld snel uitgroeien tot een toeristische troef voor Kasterlee.

Paul Keyenberg

Boerderij De Zwaluw is een gekend ankerpunt voor wie wandelt, loopt of fietst tussen Kasterlee en Lichtaart. De boerderij aan de voet van de Kempense heuvelrug dateert van ergens rond het jaar 1790. Sinds 1991 wonen Luc Thoné en Chris Embrechts er. Zij openden in 2018 vakantieschuur De Zwaluw. Zoon Jeroen en schoondochter Griet gaan aan de overkant van de straat met het vakantie- en wijndomein een nieuwe uitdaging aan. Zowel de vakantieschuur als de drie nieuwe vakantiewoningen krijgen de naam van een zwaluwsoort: van boerenzwaluw over huis- en oeverzwaluw tot gierzwaluw.

Cuvée Remi & Marie

In de boerderij aan de overkant van De Zwaluw woonden Remi en Marie, die intussen overleden zijn. “Een kleine twee jaar geleden konden we de boerderij van Remi en Marie, met het bijhorende domein, aankopen. Het feit dat Jeroen architect is en ik interieurarchitecte, maakte het mogelijk dat we er bijkomende vakantiewoningen konden realiseren. Naast een conciërgewoonst hebben we drie nieuwe vakantiewoningen ontworpen. Het bijhorende domein van drie hectare zorgt voor een heerlijk ontspannende omgeving”, zegt Griet Van Gestel. Aan beide zijden van de straat vind je nu vakantieaccommodatie én een wijngaard. “Bij de nieuwe vakantiewoningen hoort ook een wijndomein met wijnbottelarij en een degustatieruimte. De eerste verblijvers in de nieuwe woningen kunnen deze zomer al genieten van de nieuwe oogst”, aldus nog Griet. “Als eerbetuiging aan de vroegere bewoners gaan we ook een Cuvée Remi (witte wijn) en een Cuvée Marie (rosé) presenteren.” Het domein zal vanzelfsprekend nog andere witte en rode wijnen opbrengen. In 2022 zal ook het brede bezoekerspubliek kunnen kennismaken met de nieuwe en nog meer uitgebreide wijnoogst in De Zwaluw.

Laagdrempelig

Jeroen en Griet hebben veel aandacht besteed aan het laagdrempelig karakter van de nieuwe vakantiewoningen. “Er werd bij het optrekken van de comfortabel uitgeruste woningen vaak gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, kurk, rotan en riet. Iedere woning is letterlijk en figuurlijk laagdrempelig. Eén woning is eveneens geschikt voor rolstoelgebruikers. Centraal tussen de drie woningen hebben we een gemeenschappelijke wintertuin aangelegd. Uiteraard hebben we ook aan het familievriendelijke karakter van de nieuwe accommodatie gedacht. Zo hebben we voor de kindjes een binnenspeeltuin gemaakt. Eén woning is uitgerust voor vier personen, de twee andere voor telkens zes personen”, zeggen Jeroen en Griet.

Groene tuin

Aan de afwerking van de woningen wordt momenteel de laatste hand gelegd. Een grote meerwaarde moet ongetwijfeld de golvende groene tuin worden met grasvelden, bomen, struiken en zelfs een kleine golfbaan.

www.dezwaluw.be
Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio