©  BELGA

 
1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Burgemeesters hoopvol voor de organisatie TML, maar pleiten voorzichtigheid

Boom, Rumst -

De beslissing van het overlegcomité klinkt hoopvol voor de professionele organisatie van Tomorrowland, maar voorzichtigheid blijft geboden. Dat zeggen de burgemeesters van Boom en Rumst, die de organisatie van TML op hun grondgebied hebben.

De Boomse burgemeester Jeroen Baert en zijn Rumstse evenknie Jurgen Callaerts, beiden N-VA, zeggen in een officiële reactie blij te zijn voor het bedrijf, de medewerkers en uiteraard de bezoekers, voor wie nu een perspectief is geboden. “Ook wij willen graag zo snel mogelijk naar een soort normale zomer evolueren. Toch blijven we benadrukken dat dit perspectief nog altijd geen groen licht betekent op alle fronten”, zeggen ze.

Beide burgemeesters verduidelijken dat het hooguit een kans biedt voor Tomorrowland om zich verder voor te bereiden op wat mogelijk een aangepaste editie kan zijn met randvoorwaarden. “Hoe dat verder evolueert tegen eind augustus, begin september moeten we samen afwachten. Heel belangrijk is hoeveel Rupelianen tegen dan volledig gevaccineerd zijn. We hebben in deze pandemie geleerd dat drie maanden een wereld van verschil betekenen, zowel in de positieve als in de negatieve richting”, luidt het. Ze hebben als vergunning verlenende overheid nog vele vragen, die mogelijk pas in een later stadium een antwoord krijgen.

(jb)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio