Minderjarige dealers op heterdaad betrapt

Het wijkondersteuningsteam (WOT) regio City van de Antwerpse politie heeft afgelopen weekend vier vermoedelijke dealers gearresteerd. Twee van hen waren minderjarig. Bij een huiszoeking nam de politie onder meer een aanzienlijke hoeveelheid cannabis in beslag.

Het WOT controleerde de twee minderjarigen zaterdag na een drugsdeal op het Vinçotteplein. Ze hadden net cannabis aan de man gebracht. “Er volgden huiszoekingen bij de vermoedelijke dealers waar nog meer cannabis gevonden werden, maar ook verschillende gsm’s en een weegschaal”, zegt de politie.

Na verder onderzoek kwam de politie uit bij een opslagplaats van verdovende middelen waar ook nog een meerderjarige gearresteerd werd. “Daar werd een aanzienlijke hoeveelheid cannabis in beslag, voorgerolde joints, hasj, speed, cash geld, weegschalen en verpakkingsmateriaal in beslag genomen”, aldus de politie. De twee minderjarigen zijn voor de jeugdrechter geleid. De meerderjarige is voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Zondag pakte het WOT nog een vierde dealer op in de buurt van de Duboisstraat. Toen de politie hem wilde controleren, sloeg de man op de vlucht en verstopte hij zich op een werf. In zijn vlucht gooide hij geld en drugs weg, maar de politie kon de man snel inrekenen en de weggegooide zaken recupereren. De man wordt ook voorgeleid bij de onderzoeksrechter. jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio