© Politiezone Antwerpen

Twee inspecteurs gewond en acht wagens beschadigd: 15-jarige bromfietser opgepakt na achtervolging

De Antwerpse politie heeft zondagavond een 15-jarige bromfietser opgepakt na een achtervolging. De jonge kerel beging in zijn vlucht de ene verkeersovertreding na de andere en beschadigde minstens acht geparkeerde wagens.

Het wijkteam van Berchem wilde de jonge bromfietser controleren omdat die over de stoep reed, maar de jongeman sloeg op de vlucht. “Hij beging daarbij de ene verkeersovertreding na de andere en beschadigde minstens acht geparkeerde voertuigen”, vertelt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

In de omgeving van de Rodekruislaan kon de verdachte zich verstoppen. Een politieploeg in burger vond zijn deelbromfiets wel terug in de buurt van een speelplein. “Ze werden aangesproken door een jongeman die uit de bosjes kwam gelopen met een helm in de hand. Hij maakte duidelijk dat de brommer de zijne was en dat ze van de bromfiets moesten afblijven. Toen de burgerploeg zich kenbaar maakte als politie, nam de jongeman opnieuw de vlucht”, aldus Bruyns.

Ondanks hevig verzet kon de politie de 15-jarige in de boeien slaan. “Daarbij raakten twee inspecteurs gewond. Een van hen kan een aantal dagen niet meer aan de slag”, zegt de politie. De jongeman werd overgebracht naar de Noorderlaan, waar zijn ouders verwittigd werden. Na het verhoor en de opmaak van de nodige processen-verbaal mocht hij beschikken.

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio