Bij Perron Noord nemen de spoorfietsen hun keerpunt. 

Bij Perron Noord nemen de spoorfietsen hun keerpunt. © Jan Brys

Spoorfietsen trappen zich opnieuw op gang

Kapellen/Brasschaat -

De spoorfietsen die nu al enkele jaren het Fort van Kapellen via een oude militaire spoorlijn verbinden met Perron Noord aan het vliegveld van Brasschaat, zijn opnieuw in beweging geschoten. De uitbaters van horecazaak Perron Noord, waar zich het keerpunt bevindt, houden staan alvast klaar om de sportievelingen te ontvangen.

“Wij hebben serieus geïnvesteerd in een groot overdekt terras van 150 vierkante meter”, vertelt uitbater Gertjan Van Looveren. “Wij moeten het van de zomermaanden hebben. Vorig jaar viel dat nogal mee. We zijn dan ook niet blijven stilzitten. Ook de toiletten zijn intussen vernieuwd. Op ons overdekt terras kunnen we tijdens deze coronaperiode 72 bezoekers plaatsen. Buiten is er natuurlijk veel meer plaats. De reservaties voor grotere feesten lopen intussen ook goed binnen. In niet-coronatijden kunnen wij bijvoorbeeld huwelijksfeesten voor meer dan 200 gasten organiseren.”

Perron Noord werkt nauw samen met de vzw OLO-Rotonde. “Wij stellen mensen met een beperking te werk. En die samenwerking zal in de toekomst nog nauwer worden”, aldus nog Gertjan Van Looveren.



Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio