Huis van het Kind besteedt in de Week van de Opvoeding extra aandacht aan de opvoeding van kinderen. 

Huis van het Kind besteedt in de Week van de Opvoeding extra aandacht aan de opvoeding van kinderen. © Bert De Deken

Week van de Opvoeding: specialisten online aan het woord

Turnhout, Beerse, Oud-Turnhout, Vosselaar

De vier gemeenten van het Huis van het Kind-stadsregio Turnhout hebben deze week een online programma rond opvoedingsthema’s in de aanbieding. De onderwerpen zijn gekozen na overleg met het werkveld.

Opvoeden is een heel karwei en de coronacrisis heeft het de ouders niet gemakkelijker gemaakt. Tijdens de Week van de Opvoeding van 16 tot 23 mei biedt het Huis van het Kind, in samenwerking met de Gezinsbond en vier bibliotheken een online programma aan. “Elke ouder wil dat kinderen opgroeien in een warme en positieve omgeving”, zegt schepen Rommy Swinnen van Beerse. “Covid-19 zorgde voor extra uitdagingen. Het afgelopen jaar brachten gezinnen noodgedwongen veel tijd samen door en dat veroorzaakt spanningen.”

Vier online lezingen rond vier thema’s moeten ouders een hart onder de riem steken. “Auteurs vertellen over een van de gekozen opvoedingsthema’s waarover ze een boek schreven en daarna zal iemand nog concrete tips geven over het thema van die avond”, licht schepen Liesbeth Dierckx van Oud-Turnhout toe.

De eerste van de vier lezingen komt op maandag 17 mei om 20u online. Nele De Keyser belicht het thema ‘Weer eensgezind in een nieuw samengesteld gezin’. Op dinsdag 18 mei om 20u geeft Sarah Van Gysegem opvoedingstips aan ouders van tieners. Op donderdag 20 mei behandelt Max Dedulle het thema ‘Gamende kinderen in huis?’. Op dinsdag 25 mei legt Nele De Ganseman uit hoe je de drukte in je gezin kan verzachten. Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht op de website www.stadsregioturnhout.be. De deelname is gratis. (gvn)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio