De beklaagde gaf maandag tijdens het proces toe dat hij over de schreef was gegaan.

De beklaagde gaf maandag tijdens het proces toe dat hij over de schreef was gegaan. ©  MARC HERREMANS

Dispuut rond verkeerd geparkeerde wagen eindigt met vuistslagen in gezicht

Beerzel -

Een 32-jarige man uit Putte moest zich voor de Mechelse correctionele rechtbank verantwoorden voor een geval van verkeersagressie. Een verkeerd geparkeerde wagen veroorzaakte een dispuut tussen twee mannen en eindigde met enkele rake vuistslagen, waarbij een chauffeur zijn oogkas brak.

Theo Derkinderen

Het incident speelde zich op 18 januari van vorig jaar af op de Koningsbaan in Beerzel (Putte). A.D., die met zijn gezin naar de dierentuin was geweest, wou in een parkeervak parkeren. Maar omdat er geen plaats was, zette hij zich er net naast. Toen er wat later toch een parkeervak vrijkwam, wou een andere bestuurder erin draaien. “Ik stond naast mijn wagen en toen die andere chauffeur de parkeerplaats indraaide, heeft hij met zijn spiegel mijn arm geraakt”, reconstrueerde beklaagde A.D. de feiten. “Ik schudde mijn hoofd om mijn ongenoegen kenbaar te maken. Maar de man achter het stuur van de auto snauwde me toe dat ik niet op die plaats mocht parkeren.”

Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee bestuurders en uiteindelijk werd A.D. naar eigen zeggen ook nog aangereden en moest hij wegspringen. “En dan is bij mij het licht uitgegaan. Ik ben naar de andere chauffeur gelopen en heb hem een drietal vuistslagen in het gezicht gegeven.”

A.D. gaf tijdens het proces toe dat hij over de schreef was gegaan. “Alles heeft maximum twee minuten geduurd. Met hele grote gevolgen, want nu sta ik terecht voor slagen en verwondingen. En bovendien is ook mijn zoon vragen over het incident beginnen stellen.”

Oogkas gebroken

“De gevolgen voor mijn cliënt waren ernstig”, pikte de advocaat van het slachtoffer in. “De man had een gebroken oogkas en snijwonden die moesten gehecht worden. Ook vandaag zijn er nog gevolgen: hij heeft een litteken en is nog regelmatig duizelig.”

Advocaat Pieter De Wit, die A.D. bijstond, vond dat ook de tegenpartij niet vrijuit ging in het verhaal en de feiten had uitgelokt. Het Openbaar Ministerie vroeg vier maanden voorwaardelijk, de beklaagde probatie-opschorting. Rechter Erika Colpin velt een vonnis op 7 juni. (tdk)MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio