© RTV

Politie betrapt passagier met opengedraaide fles lachgas tussen benen

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft bij alcoholcontroles in Mechelen en Willebroek 37 dronken of gedrogeerde bestuurders uit het verkeer geplukt. Eén van de chauffeurs nam de vlucht na een positieve test. De politie kreeg de vluchter echter snel te pakken. Een passagier zat vooraan in de wagen met een grote opengedraaide fles lachgas tussen zijn benen.

Leo De Nijn

De politie liet 1.013 bestuurders blazen. Dertig chauffeurs hadden te veel gedronken. Zes bestuurders reden onder invloed van drugs. Op bevel van het parket werden twaalf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Eén bestuurder had 1,2 promille in zijn bloed. “Na het zien van het resultaat nam de bestuurder de vlucht, maar hij werd snel ingerekend. Hij was dronken en ook onder de invloed van cannabis. De vier inzittenden kregen een boete van 250 euro wegens het vormen van een samenscholingsverbod. De passagier rechts vooraan had ook een grote opengedraaide fles lachgas tussen zijn benen. Het gas had zich al in het voertuig verspreid. De bestuurder kreeg nog een extra boete van 275 euro omdat hij de gasfles niet vervoerde volgens de wettelijke richtlijnen. Tot slot gooide de man uit ergernis een sigarettenpeuk voor de voeten van onze collega’s. Omdat hij weigerde deze op te rapen, kreeg hij nog eens een extra GAS-boete aangesmeerd”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Onder de bestuurders die hun rijbewijs moesten inleveren, was er ook een hardleerse man. Hij was onder invloed van een cocktail van cannabis, amfetamines en cocaïne. “Hij had geen rijbewijs op zak. Dat lag nog op ons politiecommissariaat. Op 2 mei hadden onze diensten dat ingetrokken omdat hij zijn auto bestuurde onder invloed van drugs. Hij kreeg een extra proces-verbaal voor rijden tijdens een periode van een onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs. Daar staan zware straffen op”, geeft de hoofdinspecteur mee.

Spookrijder

Op de Dendermondsesteenweg in Willebroek maakte een motorrijder bij het zien van de controlepost rechtsomkeer en ging enkele honderden meters spookrijden in de richting van Puurs. De bestuurder had 2,2 promille in zijn bloed en kreeg een extra proces-verbaal voor alle inbreuken die hij had begaan toen hij wegvluchtte.

Vijftien bestuurders kregen een rijverbod van zes uur, tien anderen moesten hun rijbewijs voor drie uur inleveren.

Tijdens de controle werd op de Mechelseweg een bromfietser aan de kant gezet. Bij een test op de curvometer werd vastgesteld dat de brommer 25 km/u sneller kon rijden dan de maximumsnelheid van 45 km/u. De brommer werd in beslag genomen. Een erkend bromfietshersteller zal alle onderdelen die dienen om de snelheid op te drijven, demonteren. Na dertig dagen zal hij zich opnieuw moeten aanbieden bij de politie voor een nieuwe test.

Een autobestuurder kon geen enkel rijbewijs voorleggen. “Het voertuig was eigendom van zijn vader. Het werd weggesleept. Ook de vader krijgt een proces-verbaal voor het toevertrouwen van een auto aan een persoon waarvan hij weet had dat hij geen rijbewijs had”, luidt het bij de politiediensten.

Samenscholingsverbod

In totaal werden 27 personen geverbaliseerd wegens een samenscholingsverbod van meer dan drie personen na middernacht of voor het niet dragen van een mondmasker. Ze kregen allemaal een boete van 250 euro. De hoofdvogel werd evenwel afgeschoten door een bestuurder met een voorlopig rijbewijs. Hij mocht zelfs niet rijden tijdens een weekendnacht. In zijn voertuig zaten liefst vijf jongeren, die allen op een verschillend adres woonden.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio