Geert Verlinden besliste om samen met zijn vriendin Rufina Bimela de kantine van visclub ’t Zoontje uit te baten. 

Geert Verlinden besliste om samen met zijn vriendin Rufina Bimela de kantine van visclub ’t Zoontje uit te baten. ©  givl

Kapper neemt kantine van visclub over

Nijlen, Kessel -

In coronatijden nemen mensen soms verrassende beslissingen in hun beroepsleven. Dat was ook het geval bij kapper Geert Verlinden (50) die besliste om samen met zijn vriendin Rufina Bimela de kantine van visclub ’t Zoontje in Nijlen te gaan uitbaten. “Ik zocht al lang iets wat we samen konden doen.”

Gino Van Looy

“Eind vorig jaar hoorde ik dat er een overnemer gezocht werd voor deze kantine”, begint Geert. “Ik was niet actief op zoek naar iets anders, want haar kappen vind ik best een leuke job. Ik doe het ook al lang en combineerde mijn kapsalon met werken bij een schoonmaakbedrijf. Een vriend van mij vroeg me of zo’n kantine niet eerder iets voor mij was in de plaats van dat kuisen. Ik dacht er nog eens goed over na en na enkele gesprekken met de eigenaar van de kantine, was ik eruit. Begin dit jaar besliste ik het te doen, maar ik heb nog wel lang moeten wachten eer ik echt kon beginnen.”

Geert geeft zijn kapsalon niet helemaal op. “Momenteel werk ik op de sluitingsdagen van de kantine, dinsdag en donderdag, nog in mijn kapperszaak in Kessel. Wanneer de mensen ook opnieuw binnen iets mogen nuttigen, sluit ik alleen donderdag en knip ik haar op dinsdag- en vrijdagvoormiddag in de kantine. Dat is opnieuw zoals vroeger, de barbier in de kroeg.” (lacht)

Samen met zijn vriendin amuseert hij zich in zijn zaak. “Ik ben vooral blij dat we nu samen kunnen werken. Bovendien is het hier een prachtige omgeving, midden in het groen naast de Netedijken. Mooier vind je het niet. Ik heb al wel wat ervaring in de horeca, want ik heb in verschillende zaken als ober gewerkt. Ondanks het mindere weer in onze eerste week, zijn er toch al verschillende wandelaars en fietsers gestopt om op ons overdekt terras te kunnen zitten. Buiten drank bieden we ook een variëteit aan snacks aan. Honger moeten ze niet lijden. Ik vind het leuk om mensen te kunnen bedienen die goedgezind zijn. En tot nu toe zijn al mijn klanten goedgezind, want anders stoppen ze niet voor een terras. Met de zomer in aantocht, worden de vooruitzichten alleen maar mooier.” (givl)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio