De Dorpsraad pimpte al enkele kunstvarkens als voorbeeld. 

De Dorpsraad pimpte al enkele kunstvarkens als voorbeeld. ©  rr

Gepimpte kunstvarkens doen intrede op dorpsfeest

Koningshooikt -

Vzw Dorpsraad Koningshooikt plant op zondag 12 september een dorpsfeest ter vervanging van de jaarmarkt die in juni door corona niet kan doorgaan. Die dag vindt ook de Blijde Intrede plaats van de kunstvarkens.

“Een tweede jaar zonder jaarmarkt valt ons zwaar”, geeft voorzitter Dirk Frans toe. “Zeker in dit feestjaar. Vandaar dat we zochten naar een andere formule om de dorpsbewoners op een veilige, maar leuke en gezellige manier samen te laten komen en in 2021 dus toch nog een feestgevoel te creëren in het kader van het 200-jarige bestaan van het dorp. Laat het een voorproefje zijn voor het grote feestweekend dat we naar april 2022 verschoven.”

“Het wordt geen jaarmarkt, maar een kleinschaliger dorpsfeest inclusief een verenigingenmarkt, het obligate hapje en tapje, wat animatie ... Het startschot valt samen met de plechtige en blijde intrede van de gepimpte varkens van het kunstproject dat we momenteel organiseren. De veiling per opbod van die varkens wordt dan de apotheose van het dorpsfeest. Het is de bedoeling om onze verenigingen zo veel mogelijk te betrekken bij het gebeuren. Zij zitten immers ook al een hele tijd op hun honger en kunnen best wat steun gebruiken”, beseft Dirk Frans.  (cvr)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio