De relaxruimte voor zorgmedewerkers van het H. Hartziekenhuis is een van de gesteunde projecten. 

De relaxruimte voor zorgmedewerkers van het H. Hartziekenhuis is een van de gesteunde projecten. © H. Hartziekenhuis Mol

Stichting Lokaal Fonds steunt 33 projecten voor 60.832 euro

Mol -

Het compartiment Mol van de Stichting Lokaal fonds heeft 33 lokale projecten geselecteerd die worden gesteund onder het thema ‘Maak Mol nog Mooier’. In totaal maakt het fonds 60.832 euro vrij aan steun.

In november 2020 lanceerde Stichting Lokaal Fonds haar tweede projectoproep met als centraal thema: “Maak Mol nog Mooier”. Er werden 45 projecten ingediend, waarvan het fonds er nu 33 van heeft geselecteerd. De 33 geselecteerde projecten krijgen maximaal 70% van de bewezen kosten als ondersteuning, met een bovengrens van 2.500 euro per project. Een beoordelingscommissie toetste alle projecten aan vooraf werden vastgelegde criteria.

Alle leden van het compartiment Mol hebben de projectaanvragen volledig gelezen en beoordeeld”, zegt Stijn Vanherck, voorzitter Stichting Lokaal Fonds “Dat is een straffe prestatie van een groep enthousiaste vrijwilligers in deze digitale vergadertijden. Momenteel wordt een nieuwe projectoproep voorbereid in Dessel, in het najaar is Mol opnieuw aan de beurt”.

Een van de ondersteunde projecten is de relaxkamer die het H. Hartziekenhuis recent heeft ingericht om de zorgverleners extra ademruimte te geven tijdens de tweede coronagolf. Een ander project is het debat ‘Patient and Family Centered Care ten tijde van Corona’ van vzw Ameluna. Tijdens dat debat kwamen zowel de pijnpunten als kleine dingen die het grote verschil maken aan bod met betrekking tot patiënt- en familiegerichte zorg ten tijde van corona. Daarnaast werden nog projecten gesteund van onder meer Actie MIN Mol, Harmonieorkest Mol-Rauw, Tennisclub Mol, Hockey Club Inter Mol, VBS Wezel, Milojeugd vzw, VC Moldavo, CrazyIdee en Dekanaat Zuiderkempen.

Het Lokaal Fonds werd opgericht in 2016 om lokale meerwaardeprojecten binnen Dessel en Mol te ondersteunen. Het fonds is één van de voorwaarden voor het bergingsproject voor laag- en middelactief radioactief afval in Dessel, dat momenteel in volle voorbereiding is. Sinds 2018 werden al verschillende projectoproepen gelanceerd in Dessel en in Mol. Tientallen lokale verenigingen en individuen werden daarbij financieel ondersteund. (mto )

www.lokaalfonds.be/projecten
Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio