© pp

Jongeren kunnen voortaan hun examenstress van zich af boksen

Puurs-Sint-Amands -

Er af en toe eens een flinke mep op geven, een gevoel dat we allemaal kennen. In Puurs-Sint-Amands kan het voortaan aan het jongerenontmoetingscentrum WIJland, want daar hangt de komende zes weken een ‘publieke’ bokszak. “Ideaal om de examenstress of andere muizenissen in je hoofd van je af te boksen”, zegt de schepen van Jeugd Hilde Van der Poorten (CD&V).

Patrick Poppe

De bokszak die aan een gesjorde installatie van de scouts van Kalfort hangt, kan voor wat fysieke afleiding zorgen, maar is ook een soort van portaal naar de volledige jongerenwerking die Puurs-Sint-Amands heeft opgezet. “De jongeren kunnen zich hier met hun eigen sportmateriaal of gewoon ook met de blote handen komen afreageren. We denken dat velen daar in deze tijden wel behoefte aan hebben, zeker nu de examens er staan aan te komen”, zegt van der Poorten. “Tegelijk leren ze hier alle andere hulpkanalen kennen. Op infopanelen lezen jongeren bijvoorbeeld waar ze terechtkunnen als ze nood hebben aan een babbel en waar ze kunnen aankloppen met vragen over specifieke thema’s zoals school of liefde.”

Schepenen Hilde van der Poorten en Ann-Marie Morel geven er als eersten een lap op. 

Schepenen Hilde van der Poorten en Ann-Marie Morel geven er als eersten een lap op. ©  pp

“We geven hiermee aan dat alle emoties een plaats moeten hebben. Tegen kinderen of jongeren die boos zijn, zeggen we te vaak dat het misplaatst is en niet mag”, zegt Ann-Marie Morel, schepen van Samenleven (CD&V). “Terwijl elke emotie zijn juiste uitlaatklep moet kennen. Het is oké om je niet oké te voelen.”

De bokszak blijft tot en met de eerste week van de zomervakantie hangen. Tot de resultaten van de examens geweten zijn dus.

Stille studeerplekken

Samen met de bokszak kondigde het bestuur ook aan dat er opnieuw stille studeerplekken komen. Net zoals tijdens de voorbije examenperiodes komen die er in cc Binder en GC de Nestel en dat van 17 mei tot en met 30 juni. Reserveren kan via de webwinkel van de gemeente. Tot slot komt er een bevraging rond de inrichting van het ruimtelijk uitvoeringsplan naast het WIJland. Begin juni start hier een online participatietraject over. (pp)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio