Schepen van Gelijke Kansen Kelly Van Tendeloo en deskundige Gelijke Kansen Stefanie Buls tonen de kleurrijke zitbank.

Schepen van Gelijke Kansen Kelly Van Tendeloo en deskundige Gelijke Kansen Stefanie Buls tonen de kleurrijke zitbank. © BEPR

Kleurrijke bank onder oude eik siert berghelling

Heist-op-den-Berg -

In Heist-op-den-Berg hebben ze maandag op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie enkele opvallende zitbanken in gebruik genomen in de regenboogkleuren.

Bert Provoost

Ook in Heist wapperde de regenboogvlag aan het gemeentehuis, maar de regenboogkleuren verschenen ook nog elders op een prominente plek. “We nemen enkele regenboogzitbanken in gebruik”, zegt schepen van Gelijke Kansen Kelly Van Tendeloo (PRO Heist). “Er staan twaalf gekleurde zitbanken ter hoogte van het cultuurcentrum en restaurant Hamburg. Ook onder de grote eikenboom op de berghelling is de zesdelige zitbank in de regenboogkleuren geschilderd.”

De zitbank op de berghelling is wel maar tijdelijk. “De oude eikenboom blijkt niet in zo’n goede conditie doordat de grond errond te hard is aangestampt. Daardoor dreigt hij te sterven. Volgend jaar zou de grond losgemaakt worden en moet ook de bank daar weg. Vermoedelijk komt er dan een andere bank elders op de berghelling”, geeft de schepen nog mee. (bepr)

 

 © BEPR

 

 © BEPRMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio