Bij Jef De Smet en Liesbet Van Gastel van We-Day. 

Bij Jef De Smet en Liesbet Van Gastel van We-Day. ©  Dirk Vertommen

Voor 50 euro kan je in Mechelen ook eens blind trouwen

Mechelen -

Blind Getrouwd voor één dag. Het bekende tv-format op VTM inspireerde het Mechelse We-Day voor een nieuwe formule. Trouwen voor één dag was er al mogelijk sinds begin dit jaar. Nu kan je er voor vijftig euro ook eens blind trouwen.

Sven Van Haezendonck

Begin februari lanceerden Jef De Smet en zijn vriendin Liesbet Van Gastel We-Day. Bij hen kan je gedurende één dag trouwen met een jurk, een ceremonie, ringen en foto’s, maar dan zonder de hele papierwinkel. “Na een lange periode van onzekerheid en weinig kans op het maken van contacten, willen wij Cupido een pijltje helpen”, zeggen ze.

Het idee: Blind Getrouwd voor iedereen toegankelijk maken. Samen met seksuologe Lieve gaan ze bij We-Day op zoek naar een perfecte match voor al wie zich inschrijft. Voor de grote dag gaan daar een paar contactmomenten per mail aan vooraf. Aan de hand van een persoonlijke vragenlijst en een paar duidelijke foto’s proberen Jef en Liesbet samen met de seksuologe een perfecte match te vinden. “Als we die vinden, brengen we de kandidaten op de hoogte. Voor slechts vijftig euro kunnen ze de dag van hun leven reserveren.”

De blinde trouwpartijen vinden plaats in een statig pand in het centrum. Om de verrassing er in te houden, komen bruid en bruidegom op een ander tijdstip toe. Wie dat wenst, kan zich zelfs laten vergezellen door getuigen, bruidsmeisjes en -jonkers. “Het moet een uniek moment worden waarbij een kleed of kostuum wordt uitgezocht, muziek en ringen worden gekozen en de twee worden voorgesteld aan de partner van hun leven. Tijdens de ceremonie met de geloften en een kleine receptie met een glaasje bubbels worden prachtige foto’s gemaakt die voor de koppels een blijvende herinnering zijn aan deze speciale trouwdag”, vertellen Jef en Liesbeth.

LEES OOK: Liesbet en Jef laten je trouwen voor een dag

www.weday.be