Vanwege stormweer vond de viering niet bij de Lourdesgrot, maar in de Heiige-Drievuldigheidskerk in Meersel-Dreef plaats. 

Vanwege stormweer vond de viering niet bij de Lourdesgrot, maar in de Heiige-Drievuldigheidskerk in Meersel-Dreef plaats. © RR

Bisschop viert Maria digitaal

Hoogstraten

Bisschop Johan Bonny gaat naar jaarlijkse gewoonte de diocesane bedevaart naar Maria voor in Meersel-Dreef. Dit jaar zijn er strenge maatregelen voor erediensten die moeten worden nageleefd. Daarom wordt het een digitale bedevaart, die RTV-plus dinsdag 18 mei uitzendt.

‘Aan Maria toevertrouwd’ is het thema van deze digitale bedevaart, die vooraf is opgenomen. Dat gebeurde al op 7 mei, in eerder barre weersomstandigheden. Een viering in de buitenlucht bij de Lourdesgrot in Meersel-Dreef bleek niet mogelijk, omdat felle regen en rukwinden de aanwezigen te fel hinderden.

Maria is de patroonheilige van het bisdom Antwerpen. Van enig afstel kon dus geen sprake zijn. Daarom zocht de bisschop de Heilige-Drievuldigheidskerk in Meersel-Dreef op, waar de cameraploeg van RTV ongehinderd opnames kon maken. Het resultaat van deze opnames is te zien op RTV-TVPlus van dinsdag 18 mei om 14u, of op het YouTubekanaal van het bisdom.Bisschop Johan Bonny gaat de Mariale bedevaart voor in het gezelschap van vicaris Wim Selderslaghs, pater Kenny Brack en pastoor Bart Rombouts. Matthias Baeyens, Ilse Verachtert en Kristina Kupryte verzorgen de muzikale intermezzi.

 (gvn)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio