©  REUTERS

Daarom stak Egan Bernal zijn armen niet in de lucht toen hij etappe en roze pakte in de Giro

Egan Bernal greep zondag de macht in de Ronde van Italië. De kopman van de INEOS Grenadiers pakte op het grindpad van de Campo Felice uit met een beestachtige aanval en sloeg een dubbelslag: ritwinst en roze. Maar toch stak de Colombiaan zijn armen niet in de lucht...

Vincent Van Genechten

Een kleine anticlimax voor de fotografen aan de finish, maar er was een heel goeie reden waarom Bernal niet zegevierde. Hij wist namelijk niet dat hij de etappe gewonnen had. Wie weet had hij aan zijn hoge snelheid niet gezien dat hij de twee laatste vluchters, Geoffrey Bouchard en Koen Bouwman, voorbij had gestoken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wat het ook was, Bernal kwam pas na de finish te weten dat hij de prosecco mocht ontkurken als dagwinnaar en nieuwe roze trui in de Giro. Het leverde een prachtig beeld op, waarbij de Colombiaan luid “Siiiiiii” roept nadat de verzorger hem het goede nieuws vertelt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ongelooflijk. Ik heb net mijn eerste etappe in een grote ronde gewonnen”, zei een emotionele Bernal na afloop. “Hier heb ik enorm veel voor opgeofferd, na zo’n moeilijke periode. Nu is het eindelijk raak. Dit maakt veel emoties los. De weg was lang, maar nu win ik eindelijk opnieuw.”

MEER OVER Giro d'Italia/Ronde van Italië

Meer sportnieuws