Zowel de leerlingen als het personeel zijn vorige week getest op het coronavirus. Van de in totaal 246 testen kwamen twee positieve testen uit de bus. 

Zowel de leerlingen als het personeel zijn vorige week getest op het coronavirus. Van de in totaal 246 testen kwamen twee positieve testen uit de bus. ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gemeentelijke basisschool Hoogstraten gaat weer open

Hoogstraten

De gemeentelijke basisschool (GBS) van Hoogstraten in de Gravin Elisabethlaan bleef vorige week dicht door een tekort aan leerkrachten. Dat euvel is intussen verholpen en dus heropent de school haar deuren op maandag 17 mei. Zowel de leerlingen als het personeel zijn vorige week getest op het coronavirus. Van de in totaal 246 testen kwamen twee positieve testen uit de bus. Dat betekent dat het aantal extra besmettingen beperkt is gebleven. Alle klassen mogen weer starten, behalve klas 3A. Die krijgt op zondag of maandag een tweede test. Als die negatief blijkt te zijn, dan mogen de leerlingen van 3A op dinsdag 18 mei weer naar school. De kleuters die niet getest werden, mogen ook op 18 mei weer naar de klas. De kinderen die vorige week positief getest hadden, mogen weer naar school wanneer hun quarantaine is afgelopen. (ram)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio