Dj en docent Vinny met DJosie. 

Dj en docent Vinny met DJosie. © RR

Laatste keer muzikaal prikje in vaccinatiecentrum dankzij dj-school

Puurs-Sint-Amands/Bornem -

Deze week draaien de leerlingen van de dj-school van de muziekacademie van Bornem hun laatste sets in het vaccinatiecentrum Klein-Brabant. Dat heeft alles met de examens te maken waar al die tiener-dj's binnenkort in zitten.

Patrick Poppe

Het initiatief om live dj-sets te spelen kwam er op vraag van het vaccinatiecentrum Klein-Brabant zelf. Met de succesvolle dj-school van de academie in Bornem was dat een makkie om te organiseren. Dus trokken docenten Vincent Cloots aka DJ Vinny en Gunter Van Ranst aka Dj Puddie al enkele malen naar de sport- en evenementenhal om er voor wat sfeer te zorgen. “We zijn aan onze laatste sets toe”, zegt Cloots. “Gunter gaat maandagavond en woensdag nog één keer tussen 17u en 20.30u draaien. Dat het stopt heeft alles te maken met de examens en vakantie die eraan zitten te komen. Maandag komen de eerstejaars, dat zijn de echte jonkies dus. Woensdag is het een mix van eerste- en derdejaars. Momenteel hebben we meer dan 60 leerlingen dus we hebben kandidaten genoeg en de reacties van de bezoekers zijn allemaal positief.”

Gedeisd houden

Wie zich daarbij aan beats à la Tomorrowland verwacht, heeft het mis. “We kiezen voor rustige achtergrondmuziek. De dokters moeten zich kunnen concentreren en de bezoekers moeten zich op hun gemak voelen. Voor onze leerlingen is dat wel wennen, zij zijn het gewoon om feestmuziek te draaien. Maar ook als professionele dj moet je je soms gedeisd houden, dus dit is zeker een goede oefening.”

Een van de jonge dj’s in spe is Josse Van Mol (13) uit Oppuurs of DJosie die in zijn derde jaar zit. “Ik ben op aanraden van mijn peter met de school begonnen. Hij is zelf dj en oprichter van de Soulshakers. Vanaf de eerste les was ik verkocht. In het vaccinatiecentrum spelen, is natuurlijk iets anders dan op het buurtfeest van Tomorrowland waar ik ook al draaide. Toen had ik echt superveel stress, dat valt allemaal wel mee nu.”

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio