De americana-rockgroep Shorty Jetson and the Lefthands uit Lille laat het publiek kennismaken met een gloednieuw nummer. 

De americana-rockgroep Shorty Jetson and the Lefthands uit Lille laat het publiek kennismaken met een gloednieuw nummer. © BVDL

Shorty Jetson and the Lefthands lanceert nieuwe single met mooie clip

Lille, Kasterlee, Beerse -

Met Down the byways lanceert de rockgroep Shorty Jetson and the Lefthands uit Lille een vijfde single in ongeveer een jaar tijd. Voor de clip bij het nieuwe lied klopten de bandleden aan bij regisseur Alexandra Kukoljak.

Bart Van den Langenbergh

Robin Van Den Plas (26) uit Lille pakte ongeveer een jaar geleden onder zijn artiestennaam Shorty Jetson al uit met zijn nieuwe project Shorty Jetson and the Lefthands. Voordien was hij vooral bekend van de rockabillyband Shorty Jetson and The Racketeers. De huidige groep van Shorty Jetson legt vooral de focus op het genre americana, een moderne versie van country, folk en blues. Het doet dat met een vette knipoog naar het werk van Tom Petty. De Lilse muzikant krijgt ondersteuning van bassist Jens Lenaerts (31) uit Kasterlee, drummer Tuur Vloemans (18) uit Lille en zangeres Charlotte Verdick (25) uit Beerse. In 2019 nam Charlotte Verdick nog deel aan de zangwedstrijd The Voice, waar ze het schopte tot in de knockouts.

De voorbije maanden lanceerde de groep druppelsgewijs enkele singles, meestal met een bijhorende videoclip, op YouTube. De muzikanten serveerden zo al de nummers Talk about it, Walk and let it go, Pictures en Go on without you. Afgelopen vrijdag pakte de band al uit met de nieuwe single Down the byways.

“Ons nieuwste nummer Down the byways beschrijft het verhaal van John Mc Cain en gaat over het zoeken naar hoop, verdwalen op de omwegen van het leven en verdrinken in zelfmedelijden”, legt Robin Van den Plas uit. “Het is zeker niet de eerste keer dat er over dit thema wordt gezongen, maar daarom is dit nummer niet minder krachtig. Het akoestische nummer begint intiem, maar wordt in de tweede helft van het nummer verrijkt door strijkers.”

Voor de opname van de nieuwe clip kon de groep de vrouwelijke regisseur Alexandra Kukoljak strikken. “Deze regisseur heeft al enkele prijzen gewonnen”, vertelt de frontman. “Ze neemt de kijker mee naar een wat epische blik in het leven van John Mc Cain, wat zorgt voor een mooie interpretatie van de lyrics en een perfect huwelijk tussen beeld en geluid.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio