KLJ Oppuurs bij het Groentenhof in Mariekerke. 

KLJ Oppuurs bij het Groentenhof in Mariekerke. © PP

KLJ Oppuurs verkoopt lokale groentepakketten om lokalen te financieren

Puurs-Sint-Amands -

Nadat KLJ Oppuurs vorig jaar al haar meubilair voor de zomerbar verkocht toen die niet open mocht, verkopen ze nu groentepakketten van lokale boeren. “Een mens moet iets verzinnen en we wilden niet het zoveelste ontbijtmandje aan huis zijn”, zegt woordvoerder Rani De Wolf.

Patrick Poppe

“We zoeken elke zomer wel iets. Vorig jaar hadden we het plan om voor de eerste keer een zomerbar te doen, maar de dag voordat we open gingen, mocht het omwille van corona niet meer”, zegt De Wolf. “We hebben al ons meubilair verkocht en de vraag voor nieuwe palettenbanken bleef komen waardoor dat wat uit de hand is gelopen met tientallen banken. Een half jaar geleden deden we dan een eerste groente- en fruitverkoop met winterse groenten. We verkochten meer dan 100 pakketten. Dat herhalen we nu met lentegroenten en -fruit. Door een pakketje te kopen steun je onze jeugdwerking én de lokale landbouwers want al onze groenten gingen we daar halen.”

In het pakket zitten onder andere prei, peterselie, pijpajuin en asperges zolang het seizoen nog loopt (tot en met Sint-Jan, 24 juni). Rudy Crocket van het Groentenhof in Mariekerke (Bornem): “Ik probeer die jonge gasten elk jaar wat te helpen bij de organisatie van hun Jolly Jumper fuif met rijplaten. Nogal wat van mijn medewerkers hebben een link met de lokale jeugdbeweging dus we blijven dat onderhouden. Die jonge mensen hebben een duwtje in de rug nodig waar kan.”

De centen die KLJ ophaalt dienen om de wekelijkse werking te financieren, maar ze sparen ook voor de bouw van nieuwe jeugdlokalen voor de toekomstige generaties.

Geen Jolly Jumper dit jaar

“Intussen maken we toch opnieuw plannen voor een zomerbar. Daar beginnen we binnenkort aan te bouwen. De kans dat we in 2021 al opnieuw een Jolly Jumper fuif brengen, is klein. Tijdens normale edities komen daar begin augustus toch zo’n 4.000 jongeren op af: we zien nog niet goed gebeuren hoe we dat met alle beperkingen moeten aanpakken.”

De groentepakketten van KLJ zijn te bestellen via hun facebook of 0474 04 24 41.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio