©  amg

Politie valt binnen in woning na hele dag onderhandelen: gijzeling Sint-Joost-Ten-Node afgelopen

In de Dwarsstraat in Sint-Joost-ten-Node is een gijzeling die de hele avond en namiddag aan de gang was afgelopen. Rond 22.15 uur viel de politie binnen omdat het onderhandelen al die tijd niets had opgeleverd.

De politie kwam kort na de middag al ter plaatse, melden verschillende getuigen aan RTL Info. Eerst werd de straat, vlak bij de Botanique, afgezet met één wagen. “Maar later kwamen grotere politiewagens aan, gepantserde voertuigen en een truck van de speciale eenheden met heel wat agenten.”

Er was lange tijd sprake van een gijzeling, maar dat wou de politie niet bevestigen, om de onderhandelingen niet in gevaar te brengen. Toen omstreeks 22 uur nog steeds geen schot in de zaak zat, werd besloten om op te treden.

“De hele operatie heeft lang geduurd omdat we wilden garanderen dat het slachtoffer bij de gijzeling niet in gevaar zou komen”, vertelt Audrey Dereymaeker van de politiezone Noord. “Daarom was er gedurende de hele dag ook bijstand van brandweer en ambulances. De onderhandelingen gedurende de hele dag leverden niets op en daarom werd besloten om rond kwart over 10 ‘s avonds binnen te vallen.”

Er vielen op dat moment knallen te horen. “Dat werd veroorzaakt door de agenten om de woning binnen te raken. De operatie is heel goed verlopen en daarbij raakte niemand gewond. Een man werd opgepakt en wordt momenteel verhoord. Een vrouwelijk slachtoffer was lichtgewond door toedoen van de dader.”

amg

MEER OVER Meest gelezen