©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Victor Campenaerts (7de): “Ik heb de hele dag afgezien als een beest”

Met Victor Campenaerts en Kobe Goossens telden we vandaag twee landgenoten in de vroege vlucht. Voor de zege deden beiden echter niet mee. Campenaerts toonde zich nog wel het meeste en ging er op de slotklim samen met een Italiaan even alleen vandoor. Uiteindelijk eindigde de Vocsnor als zevende, net achter Goossens.

Maarten Vanhoof

LEES OOK: Victor Campenaerts toont zich maar moet ritzege aan Victor Lafay laten, Remco Evenepoel pakt nog geen roze

“Er zijn niet veel kansen voor iemand zoals mij”, pufte Victor Campanaerts, die uiteindelijk als zevende eindigde. ”Een ontsnapping met een vlakke aankomst is er eigenlijk niet meer deze Giro. Overmorgen wel maar dan gaan we proberen te sprinten. Ik heb heel veel kruit verschoten met in de vlucht te zitten. Omdat ik had hem gemist had, moest ik er in mijn eentje naartoe rijden. Ik hoopte dat de jongens voorin gingen wachten, maar niet dus. Ik ben er dan bij gekomen en half uur niet over gepakt om ne steek terug te geven. Maar ik wist ook dat ik de koers bergop niet ging winnen.”

“Ik had met die Italiaan (Giovanni Carboni, nvdr.) even een voorsprong van 10 seconden te pakken, maar dan wist ik ook wel dat het voor de tweede plaats ging zijn. Hij heeft veel kopwerk gedaan, ik pakte dan op het vlakke over. Ik had onderweg al gezien dat hij beter was. Ik heb de hele dag afgezien als een beest, ik heb er een tijdrit naartoe (naar de vroege vlucht, nvdr.) moeten rijden. Dat is niet het meest efficiënte, het was heel dom om zo mee in de vlucht te gaan. Het was de enige manier om er nog bij te zijn, en ik ben blij dat ik het toch nog heb gedaan.”

 

 ©  AFP

Kobe Goossens: “Ik kwam goed overeen met Campenaerts”

“Ik voelde dat er niet genoeg opzat”, aldus Goossens, die andere landgenoot in de vlucht. “Victor Campenaerts en ik komen goed overeen. Met een beetje geluk was het misschien wel gelukt voor ons, maar ik denk dat we allebei de benen niet echt hadden. We hadden door dat Lafay heel makkelijk reed, dus hij is de verdiende winnaar.”

“Maar als ik nog een paar keer mee kan zitten, is er misschien wel een mogelijkheid. De slotklim op zich was geen probleem, maar daarvoor constant meespringen, dat is niet mijn sterkste punt. Daar heb ik veel krachten verspeeld en dan kwam ik op het einde tekort.”

 

 ©  AFP

MEER OVER Giro d'Italia/Ronde van Italië