De oversteek is gevaarlijk voor fietsers. 

De oversteek is gevaarlijk voor fietsers. © BEPR

Extra fietsoversteek over N13 wordt onderzocht

Nijlen -

Raadslid Jan Verbraecken (N-VA) vindt dat er een oversteekplaats voor fietsers moet worden ingericht aan het kruispunt van de Looystraat en de Grensstraat met de N13 in Nijlen.

“Op het kruispunt van de Bouwelsesteenweg met de Looystraat en Grensstraat is geen fietsoversteek. Nochtans is dat een belangrijk punt voor de nood-zuidverbinding voor fietsers in onze gemeente. Maar er is geen enkele beveiliging voor fietsers”, zei Jan Verbraecken op de gemeenteraad.

“Op andere plaatsen langs de gewestweg zoals aan het Soldatenbos ligt er trouwens wél een oversteek. We vragen dan ook dat het bestuur alle middelen zal aanwenden om er snel een oversteek te realiseren”, pleitte het N-VA-raadslid.

Schepen van Mobiliteit Bert Celis (Groen) zegt dat hij de bezorgdheid deelt. “We hebben daarom contact gehad met het Agentschap Wegen en Verkeer om te bekijken of we dat kunnen realiseren. We zouden dan wel in de straten zelf de nodige aanpassingen moeten doen om de fietsers van daaruit naar de fietsoversteek te geleiden. Dat zullen we verder bekijken of dat realistisch is”, beloofde hij. (bepr)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen