Sportschepen en ex-Rode Duivel Ronny Somers geeft de aftrap van de EK pronostiek. Schepen van economie Ilse Lenvain en de voorzitter van Willebroek Winkelhart Wim Jacobs geven eveneens present. 

Sportschepen en ex-Rode Duivel Ronny Somers geeft de aftrap van de EK pronostiek. Schepen van economie Ilse Lenvain en de voorzitter van Willebroek Winkelhart Wim Jacobs geven eveneens present. © JB

Ex-Rode Duivel en nu schepen Ronny Somers trapt EK-pronostiek via Tifogame af

Willebroek -

Met 90 deelnemende handelaars aan de EK-pronostiek via het online platform Tifogame, is Willebroek koploper wat het aantal deelnemers betreft. Er zijn echte wedstrijdballen te winnen, waardebonnen in de winkels en tal van prijzen.

Jan Boey

De handelaarsorganisatie Willebroek Winkelhart is samen met de gemeente klaar voor de aftrap van deze grootse EK-pronostiek. Met 90 Willebroekse handelaars die meedoen, staan ze bij Tifogame alvast aan kop qua aantal deelnemers. Zaterdag krijgen alle deelnemende handelaars, verspreid over Willebroek en deelgemeenten, hun gepersonaliseerd pakket flyers aan huis. “Wie meedoet, krijgt een pak flyers op naam van de handelszaak. Deze flyers hebben per winkel een unieke QR-code, zodat je via deze code je gokje kan wagen, gelinkt aan die bepaalde winkel”, legt schepen van lokale economie Ilse Lenvain uit. Het aantal winkels waar je kan meedoen is wel beperkt.

Schepen van sport Ronny Somers, begin jaren ‘80 zelf nog Rode Duivel toen hij bij Lokeren speelde, zegt dat de eerste pronostiek de eerste drie wedstrijden in de poule van de Belgen betreft. “Eens je meedoet, krijg je nadien automatisch een verwittiging om deel te nemen aan de volgende wedstrijd, telkens de Belgen een ronde overleven”, legt hij uit.

Prijzenpot

Er is niet alleen een rangschikking per winkel maar ook een algemene rangschikking, waar je meedoet met alle 90 winkels in Willebroek. Beide competities leveren prijzen op. “Dat gaat van wedstrijdballen ter waarde van 35 euro ’t stuk, tot prijzen per winkel of geschenkbonnen. Ik ben blij met de deelname van zoveel handelaars. Het geeft alvast een positief samenhorigheidsgevoel en zeker een reden om in Willebroek te winkelen”, zegt de schepen.

Pieterjan Veys, een van de drijvende krachten achter het initiatief, wil vooral heel wat animo creëren. “Dit grootste voetbalfeest van het jaar gaat inwoners, jong en oud, meezuigen in die fantastische EK-sfeer”. Voor dit EK mikt Tifogame op 120.000 bezoekers.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio