©  BELGA

Waarom Antwerp in het voordeel is bij gelijke punten (met Genk en RSCA)

Antwerp en Anderlecht tellen allebei 32 punten in de Champions’ play-offs, maar toch staat de Great Old derde en niet paars-wit. En wat als KV Mechelen straks de Europe play-offs op een gedeelde eerste plaats afsluit; hoe wordt dan bepaald wie de hoogste plaats krijgt in het klassement? Een overzicht.

Bij het einde van de reguliere competitie werden de punten van de deelnemers van de Champions’ play-offs en de Europe play-offs gehalveerd. Omdat AA Gent en Oostende een oneven aantal punten hadden verzameld, werden hun punten met een halfje naar boven afgerond. Bij een gelijk aantal punten aan het einde van de play-offs wordt dat half puntje in mindering gebracht. KV Mechelen is dus in het voordeel tegenover Gent en Oostende mits een gelijk aantal punten.

Als er dan nog geen verschil is, wordt er gekeken naar de stand van de reguliere competitie. De hoogst genoteerde ploeg is dan steeds in het voordeel. Antwerp en Anderlecht hebben nu een gelijk aantal punten in de Champions’ play-offs, maar de Great Old werd tweede na 34 speeldagen en Anderlecht derde, waardoor Antwerp nu het hoogst genoteerd is. RAFC zal bij gelijke punten dus steeds een voordeel hebben tegenover Anderlecht en Genk, maar een nadeel tegenover Club Brugge. KV Mechelen heeft alleen van Standard iets te vrezen bij een gelijk aantal punten in de Europe play-offs. (havg)

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws