De Sart in een vorig duel met Vormer en Club Brugge.

De Sart in een vorig duel met Vormer en Club Brugge. © BELGA

De Sart meest logische vervanger voor geschorste Verstraete

Wie vervangt Birger Verstraete op het middenveld? Da’s de hamvraag nadat de West-Vlaming donderdag zijn derde gele kaart in evenveel matchen slikte, en bijgevolg geschorst is tegen zijn ex-club. De meest logische optie is Alexis De Sart.

De middenvelder uit Borgworm speelde al 38 wedstrijden voor de Great Old in een controlerende rol, en vormde vorig seizoen een uitstekende tandem met Faris Haroun. Dit seizoen kwam de voormalige belofte-international door een zware enkelblessure en een scheur in de quadriceps niet verder dan 275 speelminuten.

Lamkel Zé negatief?

Andere opties hangen af van de coronatests, die vrijdag werden afgenomen en waarvan zaterdag de resultaten bekendraken. Frank Vercauteren hoopt zijn naamgenoot Frank Boya te recupereren. De Kameroener zit al langer dan een week in quarantaine, waardoor hij het meeste kans maakt op een terugkeer in de selectie. Voor Dylan Batubinsika en Didier Lamkel Zé, die nu een dikke week in afzondering leven, wordt de verplaatsing naar Jan Breydel kantje boord. Lamkel Zé ging vrijdag nog in zijn eentje joggen. Indien hij negatief test, komt hij in aanmerking om te spelen. Op die manier kan Vercauteren ook Pieter Gerkens een rij naar achter schuiven. Voor Haroun (kuit) en Gélin (hamstrings) komt de match van zondag te vroeg.  (dige)

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws