©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Nikola Storm evenaart clubrecord van Sofiane Hanni bij KV Mechelen

Met zijn doelpunt op Standard zit Nikola Storm nu al aan vijf wedstrijden op rij in de Jupiler Pro League waarin hij minstens één keer kon scoren. Daarmee evenaart hij het recente clubrecord van ­Sofiane Hanni.

De Frans-Algerijnse spel­maker trof in het ­seizoen 2015-2016 eveneens raak in vijf opeenvolgende wedstrijden op het hoogste niveau. Hanni scoorde in zijn reeks voor KV wel ‘maar’ één doelpunt per ­wedstrijd. In 2018-2019 scoorde ook Igor de Camargo in vijf matchen op rij voor KV, maar dat was wel in 1B.

Sofiane Hanni. 

Sofiane Hanni. ©  Isosport

Het record in eerste klasse van de voorbije 25 jaar staat op naam van Jelle Vossen. Als spits van Genk scoorde hij in het seizoen 2010-2011 in negen opeen­volgende wedstrijden. Het record van dit seizoen staat nog op naam van OHL-spits Thomas Henry - hij scoorde in zeven opeenvolgende wedstrijden - maar de reeks van de Fransman wordt nog bedreigd door Paul ­Onuachu (bezig aan een reeks van zes ­wedstrijden op rij) en nu dus ook Nikola Storm (vijf matchen).

Nog opvallend: in de voorbije vijf wedstrijden heeft Storm evenveel doelpunten (acht) gemaakt als in de 111 competitiewedstrijden die hij daarvoor speelde op het hoogste ­niveau. Van acht naar zestien goals in ­amper één maand tijd dus. (thst)

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws