Wolkbreuk in de Edegem, ongeval op E313 en wateroverlast op rondpunt van Wommelgem. © BFM, Ge zijt van Edegem als...

Schade en wateroverlast door onweer en intense regen, KMI waarschuwt opnieuw voor code geel

Vrijdagavond gold in het hele land code geel voor onweer, intense regen en hagel. De Edegemse wijk Molenveld kreeg een stevige wolkbreuk te verduren. Op het rondpunt van Wommelgem was er wateroverlast en op de E313 aan het knooppunt Antwerpen-Oost kwam een wagen tegen de vangrail terecht, zoals te zien is in bovenstaande beelden. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar er is nog meer onstuimig weer op komst.

De code geel gold - op de kust na - voor heel het land en was van kracht van vrijdagnamiddag 16 uur tot zaterdagochtend 1 uur. “Er kan tot 10 liter per vierkante meter in één uur tijd vallen, lokaal zelfs tot 20 liter per vierkante meter. Alleen aan de kust is de kans op een bui vrij klein”, waarschuwde het KMI.

Ook in het Waasland sloeg het onweer toe. Zo zorgde een blikseminslag in Lokeren voor zware schade aan een woning.

Van de regen zijn we voorlopig wel nog niet verlost. Zaterdagnamiddag klaart het op vele plaatsen op in ons land, maar er is ook kans op buien, die plaatselijk met onweer gepaard kunnen gaan. Zaterdagavond kunnen er nog een paar intense buien vallen, opnieuw met mogelijk onweer. Ook vannacht blijft de kans op buien groot, met minima tussen 4 en 9 graden.

De onstabiliteit wordt zondag groter. Daarom waarschuwt het KMI met een code geel, want op meerdere plaatsen zullen er intense buien voorkomen die met onweer of eventueel hagel kunnen gepaard gaan. Er zijn bovendien ook (zeer plaatselijk) zware windstoten mogelijk.

 (mtm, doro)

MEER OVER Meest gelezen