Vincent Op de Beeck start begin juni met café ‘Den Bled’. Eerst als zomerbar met zicht op de weidse velden. 

Vincent Op de Beeck start begin juni met café ‘Den Bled’. Eerst als zomerbar met zicht op de weidse velden. © JB

Nieuw café Den Bled start eerst als zomerbar

Willebroek -

Vincent Op de Beeck (27) opent weldra ‘Den Bled’ op de locatie van het vroegere café De Statie aan de spoorweg in Blaasveld, Tisseltbaan 3. Al start hij eerst met een zomerbar. “Geboemel, vertier en een danske moeten zeker kunnen”, zegt hij.

Jan Boey

Afgelopen week is Vincent Op de Beeck definitief gestopt met zijn job bij BMW financial services. “Dan kan ik me nu volledig smijten op het renoveren van het hele pand, dat ik al voor een groot deel volledig heb gestript”, legt hij uit. Vincent is zeker geen onbekende in het horecaleven, al heeft hij nog nooit een eigen zaak gehad. “Ik was van jongs af aan gebeten door de horeca. Ik heb altijd vakantiewerk gedaan, vanaf mijn zestiende om precies te zijn. Ik heb ook lange tijd gewerkt als flexi-jobber bij tal van horecazaken in het Willebroekse zoals Zomerbar De Poutrel, Fevaca Inn, café Central en Café Barbok. Laten we zeggen dat ik altijd een breed publiek in verschillende stijlen heb ontmoet”, legt hij uit. Tijdens zijn studies bedrijfsmanagement deed hij stage bij Palm, zodat ook de biercultuur hem niet vreemd is.

De Statie

Vincent had al langer zijn oog laten vallen op het pand. “Het is rustig gelegen en vanop het terras heb je een weids uitzicht. Vandaar dat ik voor de naam ‘Den Bled’ heb gekozen, een verwijzing naar die weidsheid en het uitgestrekt landbouwgebied eraan grenzend”, zegt hij. Begin juni hoopt hij achteraan al het terras als zomerbar te openen. “Vanaf dan wil ik binnen verder alles afwerken, zodat ik hopelijk net na corona, in september, definitief kan starten”, zegt hij.

Vincent is de onderhandelingen vorig jaar bij het begin van de tweede lockdown begonnen, toen de vorige uitbaters stopten met café De Statie. “Het concept zat al in mijn hoofd. Ik wil er een dynamisch (dorps)café van maken, met een hippe, leuke inrichting. Een bruine kroeg waar ook een danske geplaceerd kan worden, als de sfeer het toelaat. Ik ga ook croque monsieurs en spaghetti aanbieden, zodat bijvoorbeeld op een (vrijdag)avond een afterwork moet kunnen”, zegt hij.

Opvallende toog

Het terras, dat letterlijk uitgeeft op de velden en weiden en de spoorweg naar en van Mechelen, roept al een beetje een vakantiesfeer op. Daarom ook dat Vincent eerst wil starten met zijn zomerbar. Het terras is bijna 200 vierkante meter groot en de binnenruimte van het café wordt net geen 100 vierkante meter. “Er moeten nog enkele binnenmuren uit, zodat ik binnenin letterlijk een grote ruimte creëer. Ook de toog zal opvallen in het geheel. Ik ga ook plaats voorzien om muziek te spelen. Wie weet speel ik zelf wel muziek soms”, zegt hij.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio