Burgemeester Eddy Bevers met de regenboogvlag, samen met de startende werkgroep ‘LGTBQI+ Willebroek’. 

Burgemeester Eddy Bevers met de regenboogvlag, samen met de startende werkgroep ‘LGTBQI+ Willebroek’. © JB

Regenboogvlag op Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie

Willebroek -

Ook Willebroek doet maandag 17 mei mee met de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie. Samen met de startende werkgroep ‘LGTBQI+ Willebroek’ hijst burgemeester Eddy Bevers en diversiteitsschepen Murat Öner de regenboogvlag.

Willebroek hijst de regenboogvlag aan het Administratief Centrum, maar ook elders wappert de regenboogvlag. Ook inwoners kunnen hun gevels versieren met de regenboogvlag. “Naast de vlaggen die maar tijdelijk opgehangen worden, brachten we eerder ook twee regenboogzebrapaden aan in het centrum”, zegt Murat Öner (CD&V), schepen voor Samenleven en Diversiteit. “We strijden continu voor de aanvaarding van LGBTQI+. Met deze acties maken we duidelijk dat we veel belang hechten aan diversiteit en gelijkheid in onze gemeente. Iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij wil zijn. We geven geen plaats aan discriminatie.”

Volgens burgemeester Eddy Bevers (N-VA) komen er acties om het thema bespreekbaar te maken na oprichting van de nieuwe werkgroep ‘LGTBQI+ in Willebroek’. Zo kan er ook structureel rond het thema gewerkt worden. Inwoners die meer info willen of mee willen nadenken over LGBTQI+ in Willebroek, kunnen terecht op de Facebookpagina ‘LGBTQI+ in Willebroek’. (jb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio