Oude boomstammen krijgen een nieuw leven als natuurspeeltuin in de Gandhiwijk. 

Oude boomstammen krijgen een nieuw leven als natuurspeeltuin in de Gandhiwijk. © Stad Mechelen

Nieuw sportveldje en natuurspeelplaats voor Gandhiwijk

Mechelen -

Kinderen en jongeren in de Gandhiwijk in Mechelen kunnen zich voortaan uitleven op een gloednieuw voetbal- en basketveldje en een speeltuin van gerecycleerde boomstammen. “Deze ingreep was nodig om het sport- en spelplezier in de buurt te verbeteren”, aldus het stadsbestuur.

Stijn Van de Sande

De Mahatma Gandhiwijk in Mechelen krijgt momenteel een volledige metamorfose. Er worden onder andere nieuwe woningen gebouwd, de nuts- en weginfrastructuur worden vernieuwd en er komt meer ruimte voor groen en zit- en spelelementen. Zo werden er deze week in de Jozef Verbertstraat een nieuw trapveldje en een speeltuin in gebruik genomen.

“Het is geen traditionele speeltuin, maar een natuurspeelplaats gemaakt van gerecycleerde boomstammen”, zegt schepen van Natuur- en groenontwikkeling Patrick Princen (Vld-Groen-m+). “De mensen van Natuur- en Landschapszorg hebben de stammen een mooi tweede leven gegeven. Want met een beetje fantasie worden ze al snel bruggen over een diepe kloof of reusachtige enten die over de grond kruipen.”

Groene opwaardering

“Via de speeltuin krijgen de kinderen de kans om te ravotten in een natuurlijke omgeving, want de hele wijk krijgt een groene opwaardering”, aldus Princen. “In totaal worden er verspreid over de hele wijk maar liefst 55 nieuwe bomen aangeplant. Er moet nog veel werk verzet worden, maar door deze rust- en ontspanningszone in gebruik te nemen, wordt de Gandhiwijk nu al een beetje mooier en aangenamer.”

Op dezelfde locatie liet de stad ook een sportveldje aanleggen. “Op de bestaande ondergrond werd een synthetische sportvloer aangebracht met belijning voor voetbal en basketbal”, zegt Jeugdschepen Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+). “Het nieuwe veldje en de speeltuin zijn nodig om sport- en spelplezier van de vele kinderen en jongeren in de buurt te verbeteren. Tijdens de aanleg was er al veel animo, dus ik ben er zeker van dat de nieuwe spelmogelijkheden snel ingespeeld zullen worden.”

De aanleg van het sportveldje kostte de stad ruim 23.000 euro. (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio