Zes lokale landbouwbedrijven uit het netwerk ‘Mechels Natuurlijk’ kregen een infobord. 

Zes lokale landbouwbedrijven uit het netwerk ‘Mechels Natuurlijk’ kregen een infobord. © Stad Mechelen

Infoborden voor Mechelse landbouwbedrijven voor ‘Week van de korte keten’

Mechelen -

Naar aanleiding van de ‘Week van de korte keten’ die dit weekend van start gaat, plaatste de stad Mechelen infoborden bij zes ondernemers die zich recent aansloten bij het netwerk ‘Mechels Natuurlijk’. Het netwerk wordt gevormd door negentien bedrijven waar je het platteland kan proeven en beleven.

Stijn Van de Sande

In 2012 werd het netwerk ‘Mechels Natuurlijk’ opgericht door de stad Mechelen en Rurant vzw. Dit netwerk kwam er binnen het Europese project PURE Hubs en werd opgericht om land- en tuinbouwers uit Leest, Hombeek en Heffen onder de aandacht te brengen. Nu staat het netwerk ook open voor andere Mechelse agrariërs en zijn er al negentien ondernemingen aangesloten. Je kan er het Mechelse platteland proeven, beleven en ervan genieten.

Om de landbouwbedrijven van ‘Mechels Natuurlijk’ extra in de kijker te zetten, plaatste het stadsbestuur grote infoborden bij de zes ondernemingen die recent zijn aangesloten. Het gaat om bioboerderijen Middenveld, Ferm en Onzen Hof, hoevewinkel Celest’s Hoevevlees, Frituur Eigen Kweek en huisbrouwerij Karrelees. De andere deelnemende landbouwbedrijven kregen al zo’n infobord.

Toegankelijker maken

“Tijdens de ‘Week van de korte keten’ van 15 tot 23 mei is er extra aandacht voor lokale land- en tuinbouwers”, zegt schepen van Landbouw Koen Anciaux (Vld-Groen-m+). “Door alle ondernemers van het netwerk een bord te geven met daarop de verschillende troeven van de boerderij, willen we hen nog toegankelijker maken voor de Mechelaars en andere potentiële klanten.”

Eerder werd er voor ‘Mechels Natuurlijk’ al een website gemaakt en werd er een fietslus langs de verschillende bedrijven uitgewerkt. “We proberen producten van het platteland naar de lokale markt te brengen”, aldus Anciaux. “Daarom sluiten steeds meer lokale plattelandsondernemers zich aan bij Mechels Natuurlijk. Dit is de ideale platform om gezien te worden en om elkaar te helpen producten dichter bij de eindconsument te brengen.” (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio