© TV Oost

Nicky Hayen ontslagen na degradatie met Waasland-Beveren

Nicky Hayen heeft het langer uitgehouden dan de meeste trainers bij Waasland-Beveren, maar de definitieve degradatie naar 1B was er te veel aan. De 40-jarige coach ligt op de keien. Ook zijn assistent Patrick Van Kets moet afscheid nemen.

yala

In juni 2020 werd Hayen aangesteld als de nieuwe coach op de Freethiel. Hij beleefde er een moeilijk seizoen, dat eindigde met een miraculeuze redding in de reguliere competitie maar alsnog misliep in de beslissende barragematchen tegen Seraing. Na negen opeenvolgende jaren op het hoogste niveau zakt Waasland-Beveren naar 1B. Daar zal het volgend seizoen aantreden met een nieuwe - nu nog onbekende - coach.

“Frisse start is noodzakelijk”

“We willen Nicky en Patrick van harte bedanken voor de inzet en kracht die ze iedere dag in hun rol legden. We wensen hen in de toekomst, zowel op sportief als persoonlijk vlak, het allerbeste toe”, reageert sportief directeur Roger Stilz op de clubwebsite. “We realiseerden ons de afgelopen dagen dat een frisse start voor het komende seizoen noodzakelijk is. De komende dagen zullen we aankondigen hoe de technische staf er zal uitzien voor het seizoen 2021-2022.”

LEES OOK: Waasland-Beveren degradeert: “Dit is niet het einde van de club”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws