Klaar Hammenecker lanceert volgende week haar podcast . 

Klaar Hammenecker lanceert volgende week haar podcast . © Guy Delforge

Kinderpsychologe beantwoordt opvoedingsvragen in podcast

Puurs-Sint-Amands -

Kinderpsychologe Klaar Hammenecker uit Puurs-Sint-Amands lanceert volgende week de opvoedingspodcast Nooit Klaar. Daarin gaat ze in gesprek met ouders en geeft een antwoord op hun opvoedingsvragen.

Guy Delforge

Klaar Hammenecker heeft als kinderpsychologe meer dan twintig jaar ervaring in het begeleiden van kinderen, jongeren en hun gezinnen. In 2018 richtte ze MAMAgement op en biedt ze via een uitgebreid aanbod van webinars en trainingen opvoedingsadvies aan ouders. Ze is een veelgevraagd spreker, levert bijdrages aan magazines en is auteur van het boek Wat elk kind nodig heeft, dat vorig jaar verscheen bij Lannoo en al zijn derde druk toe is. Klaar begeleidt achter de schermen kinderen die deelnemen aan tv-programma’s zoals The Voice Kids en Bake Off Junior.

Net als in haar boek Wat elk kind nodig heeft geeft Klaar Hammenecker in de gratis podcast Nooit Klaar aan ouders krachtige inzichten in het hoe en waarom van het gedrag van hun kinderen. Ze legt uit, verduidelijkt, illustreert en adviseert vanuit wat ieder kind nodig heeft om op te groeien tot de meest krachtige versie van zichzelf. “Deze inzichten en handvaten zijn trouwens een enorme houvast voor elke ouder”, zegt ze. “De opvoedingsvragen zijn immers herkenbaar en het advies is vertaalbaar op maat van elk gezin.”

Klaar Hammenecker is auteur van het boek , dat vorig jaar verscheen bij Lannoo en al zijn derde druk toe is. 

Klaar Hammenecker is auteur van het boek , dat vorig jaar verscheen bij Lannoo en al zijn derde druk toe is. ©  Guy Delforge

Verwacht van de podcast Nooit Klaar niet het klassiek gesprek van de kinderpsychologe die wordt geïnterviewd. Het is een dynamische, verhalende podcast waarin Hammenecker je meeneemt op bezoek bij verschillende gezinnen in Vlaanderen. “Luisteraars maken onder andere kennis met bange Otis, peuterpuber Charlie en mama Kim”, zegt de kinderpsychologe. “Zoals in elk gezin zitten ook deze ouders wel eens met de handen in het haar. Ze vragen zich af of je angstige kinderen een ‘duwtje in de rug’ mag geven, worstelen met het dwingende ‘mama moet dat doen’ of kampen met schuldgevoelens wanneer ze ‘nee’ of ‘moeten’ tegen hun kinderen in een zin gebruiken.”

Krachtig ouderschap

“Mijn passie is kinderen helpen”, zegt Hammenecker. “Liefst zo veel mogelijk. En hoe kan ik dat beter dan via hun ouders. Vandaar deze podcast. Rechtstreeks met ouders in gesprek gaan, zorgt voor magie. Samen zoeken naar het waarom en hoe van dagelijks weerkerende moeilijke opvoedingssituaties werkt verbindend tussen die ouders en mezelf. Het versterkt ook de band met hun kind. Het doet ouders ook zelf stap voor stap groeien in steeds krachtiger ouderschap. Het is immers nooit klaar. Want opgroeien dat doe je levenslang.”

Je kunt de podcast Nooit Klaar beluisteren vanaf 16 mei, bij de start van de Week van de Groeilamp. Het eerste seizoen bestaat uit vijf afleveringen die tweewekelijks zullen verschijnen op de bekende streamingplatformen. Wie op de hoogte wil blijven, kan zich nu al registreren via de site nooitklaar.be. Meer informatie over het boek, de webinars en trainingen vind je op www.mamagement.be. (gdb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio