Cisse Severeyns geeft de actie een steuntje in de rug. 

Cisse Severeyns geeft de actie een steuntje in de rug. ©  rr

Denk je dat Rode Duivels EK winnen? Of eerder Oranje?

Zoersel -

De gemeente Zoersel organiseert net als Zandhoven samen met Tifogame een online platform om op de voetbalwedstrijden van het EK te pronostikeren. Ex-Zoerselaar Cisse Severeyns vuurt de Zoerselaars aan om mee te doen.

“Alle inwoners van onze gemeente kunnen gratis deelnemen aan de pronostiek. Zo kunnen we samen van dit EK een echt voetbalfeest maken”, zegt schepen voor Lokale Economie, Olivier Rul (Open Vld). De winnende deelnemers maken bovendien kans op een tof prijzenpakket om de lokale economie een duwtje in de rug te geven.

In Zandhoven is Bob Peeters, die in Pulderbos woont, het gezicht van de actie. In Zoersel is het Cisse Severeyns, die vroeger nog in de bloemenwijk woonde. Grappig: het filmpje waarop Cisse de inwoners toespreekt en dat nu te zien is op de gemeentelijke website lijkt wel opgenomen in een volière, zo veel kwetterende vogels weerklinken er.

Via www.tifogame.be/zoersel en via affiches met een QR-code – die in gemeentelijke gebouwen en bij de verschillende handelaren te vinden zijn – kunnen de inwoners hun pronostiek invullen. De deelnemer voorspelt daarna eerst de resultaten van alle groepswedstrijden (winst ploeg A, gelijkspel of winst ploeg B) en later die van de andere fases. De initiatiefnemers kozen bewust voor een laagdrempelig concept zodat iedereen, kenner of gelegenheidssupporter, kan meespelen. kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio