Klanten stemmen Recht van ’t Veld tot boegbeeld van korteketenverkoop

Duffel -

Linda Van Dessel, samen met haar echtgenoot Raf Storms zaakvoerder van hoevewinkel Recht van ’t Veld in Duffel, mag zich de Korte Keten Kop 2021 noemen. Ze haalde het van vier andere korteketenverkopers uit de provincie Antwerpen.

Chris Van Rompaey

De provincie Antwerpen ging de voorbije weken op zoek naar de Korte Keten Kop, naar hét boegbeeld van de korteketenverkoop zeg maar. Stemmen kon online. Linda Van Dessel van Recht van ’t Veld haalde het met ruime voorsprong in de publieksstemming van Bart Verstraete van ’t VremdVeld in Vremde (Boechout), Jan Valckx van De Lommerte in Laakdal, Mitch Verhaegen van EiGeel in Geel en Bart Vanbroekhoven van Kemp vzw uit Geel/Mol.

Raf Storms en zijn echtgenote Linda Van Dessel exploiteren sinds 1985 een tuinbouwbedrijf in de Naalstraat in Duffel. “We hebben het bedrijf toen van mijn ouders overgenomen, die het op hun beurt van mijn grootouders hadden overgenomen”, zegt Linda. “We teelden witte en groene bloemkolen, prei en chrysanten die we op de veiling en aan de groothandel verkochten.”

Linda krijgt de trofee uit handen van de gedeputeerde van Landbouw Ludwig Caluwé. 

Linda krijgt de trofee uit handen van de gedeputeerde van Landbouw Ludwig Caluwé. ©  Chris Van Rompaey

“Om een nieuwe bron van inkomsten aan te boren, begonnen we midden 2014 met onze hoevewinkel. Speciaal daarvoor gingen we meer soorten groenten telen, zoals tomaten, komkommers, snijbonen, courgettes, boterboontjes, selder, paprika, pompoenen, spruitjes en aardappelen. We verkochten onze producten in onze hangar, maar later dat jaar hadden we die nodig voor de verkoop van de chrysanten. Daarom verhuisden we de hoevewinkel naar een kleinere loods van mijn vader die we eigenlijk amper gebruikten”, aldus Linda. “De voorbije jaren hebben we die af en toe heringericht en ook vorig jaar deden we dat. De oorzaak? De coronapandemie. Klanten konden vroeger de meeste producten zelf uitkiezen. Dat veranderden we door die achter de toonbank te plaatsen.”

Zotte maanden

“Corona heeft ons trouwens geen windeieren gelegd. Vooral tijdens de eerste lockdown hebben we hier enkele zotte maanden gekend. Mensen waren bang om naar de supermarkt te gaan en de openbare markten konden niet plaatsvinden. Er waren hier soms wachttijden van een uur. Net daarom hebben we onze openingsuren verruimd. Eerst vanaf 14u in plaats van 16u, en daarna zelf vanaf 9u. Ondertussen is de situatie weer genormaliseerd.”

Raf Storms en Linda Van Dessel tussen de bloemkolen. 

Raf Storms en Linda Van Dessel tussen de bloemkolen. ©  Chris Van Rompaey

Hoevewinkel recht van ’t Veld breidde niet enkel de openingsuren uit, maar ook het aanbod. “De klanten verwachten een uitgebreid assortiment, uitgebreider dan wat we zelf kunnen telen. Ze willen namelijk zo veel mogelijk in één winkel kunnen kopen om tijd uit te sparen. Een groot deel van wat we verkopen, is nog altijd eigen teelt. Dat vullen we aan met producten van collega’s en van de veiling. Zo verkopen we behalve groenten al een hele tijd ook fruit, vlees, hoeve-ijs, confituur en fruitsappen, allemaal ambachtelijk geproduceerd”, beklemtoont Linda Van Dessel.MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio