Nette en Lenn van de leerlingenraad stellen de Rodenbachcaravan voor. 

Nette en Lenn van de leerlingenraad stellen de Rodenbachcaravan voor. © Filip Spoelders

Leerlingen Albrecht Rodenbachschool kunnen voortaan ontstressen in caravan

Hove -

Voor het aanvatten van het verlengde weekend mochten de leerlingen van de Albrecht Rodenbachschool nog een feestje bouwen voor de inhuldiging van hun Rodenbachcaravan, moestuin en twee tafeltennistafels.

Filip Spoelders

In de Rodenbachcaravan kunnen de kinderen even tot rust komen wanneer ze overprikkeld zijn. Nette Mathieu en Lenn Naets van de leerlingenraad lichten het gebruik toe. “De caravan is er voor alle kinderen om even tot rust te komen. Tijdens de les is het mogelijk om met juf Ines naar de caravan te komen. Tijdens de speeltijd is de caravan voor iedereen op voorwaarde dat er een reservatie wordt gemaakt. Er mogen maximum zes kinderen tegelijk naar binnen om uit te rusten, een boek te lezen, een gezelschapsspel te spelen of om de anti-stressdoos erbij te nemen.”

De caravan werd aangekocht met steun van de Koning Boudewijnstichting, het oudercomité en met acties van Rode Neuzen Dag. De kinderen mochten het interieur zelf ontwerpen en inrichten.

Nu is het aan enkele leerlingen van de Kunstacademie Hove om de caravan langs de buitenzijde te pimpen. “Leerlingen van de academie hebben verschillende tekeningen van de caravan ingekleurd. Het is nu aan de kinderen van de Rodenbachschool om het mooiste ontwerp te kiezen. Op basis van het winnende ontwerp zal de caravan nadien worden aangekleed”, licht directeur Lisbeth Beert toe.

Na de voorstelling van de caravan ontvingen alle kinderen snoepjes, ontsmettingsgel en een stressbal. Ondertussen mogen ze al uitkijken naar een volgende nieuwigheid. De leerlingenraad heeft enkele voorstellen gedaan over hoe de vernieuwde speelplaats er moet gaan uitzien.

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio