© BFM

Vrachtwagen vol varkens gekanteld: tientallen dieren overleden

Antwerpen-Zuid -

Een vrachtwagen met een tweehonderdtal varkens is donderdag gekanteld op de aansluiting van de Antwerpse Ring met de E19. De weg was er een tijdlang volledig versperd. Tientallen beesten zijn overleden, de andere werden overgeladen naar een vervangwagen.

De vrachtwagen met de varkens belandde op zijn flank in de bocht op het stuk tussen de Antwerpse Ring richting Gent en de Craeybeckxtunnel richting Brussel. Hoe het ongeval juist gebeurde is nog niet duidelijk. Een van de twee inzittenden van de vrachtwagen werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

In de laadruimte van de gekantelde camion zaten een tweehonderdtal varkens. Zij werden donderdagavond overgeladen naar een andere vrachtwagen die vanuit Malle naar de plaats van het ongeval gereden was. “Bij het ongeval zijn tientallen varkens overleden, hoeveel slachtoffers er juist te betreuren zijn is nog niet duidelijk”, zegt Jasmien O van de Brandweer Zone Antwerpen.

De aansluiting tussen de Ring en de E19 was een tijdlang afgesloten voor alle verkeer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio