Het team van Sushi King is klaar voor de opening. 

Het team van Sushi King is klaar voor de opening. © Tommy Maes

Sushi King opent negende vestiging in Mol

Mol -

In de Statiestraat in Mol opende Sushi King dinsdag een negende vestiging. Voorlopig kan je alleen afhalen of laten leveren, maar de uitbaters maken zich op om binnenkort net als de andere horecazaken ook volledig te openen.

Tommy Maes

Sushi King opende in 2010 een eerste sushirestaurant in Wijnegem. Ondertussen heeft de groep al verschillende restaurants, onder meer in Hoogstraten, Zandhoven en Oud-Turnhout. De negende Sushi King-vestiging opende dinsdag in de Statiestraat in Mol.

“We merkten dat veel mensen uit Mol en omstreken speciaal sushi kwamen afhalen in ons restaurant in Oud-Turnhout. Toen we vernamen dat dit pand beschikbaar was, hebben we de stap gezet om ook in Mol een restaurant te openen”, vertelt Kasi Danai, manager van de Sushi King Group. “Normaal gezien was het de bedoeling om in de loop van februari te openen, maar de opening hebben we door de lockdown uitgesteld. Door corona hebben we ook nu geen groot openingsmoment kunnen organiseren, maar dat doen we wellicht als het weer mogelijk is.”

Sushi en sashimi

Zoals de naam van de zaak doet vermoeden, is de Japanse lekkernij sushi de specialiteit van het restaurant. “We hebben een ruim aanbod aan sushi en sashimi die we dagvers bereiden”, zegt Kasi Danai. “We werken samen met een vaste leverancier die ons dagelijks verse vis levert. Je hebt verschillende soorten sushi, maar het is de kwaliteit van de vis die bepaalt hoe lekker je sushi is. Daarnaast hebben we nog diverse andere gerechten zoals Japanse grillades, wok, pad thai en curry. Wie niet zo graag sushi eet, heeft dus nog een ruime keuze.”

Momenteel kan je bij Sushi King afhalen en daarnaast is er gratis levering in Mol, Balen, Dessel, Meerhout, Geel, Retie en Lommel. “In de loop van de volgende weken openen we ons terras en we kijken ernaar uit om in juni ook klanten binnen op een coronaveilige manier te ontvangen. De afgelopen periode is zeker zwaar geweest voor de horeca-uitbaters en iedereen hoopt opnieuw volledig van start te gaan.”

Sushi King Mol, Statiestraat 48a, Mol, 014.72.03.13, elke dag open van 16u tot 21.20u, www.sushiking.be

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio