© kvro

Bewoner en huisdieren ontkomen aan vlammen dankzij alerte getuige

Aan een woning op de Wiekevorstsesteenweg in Bruggeneinde (Heist-op-den-Berg) brak donderdagochtend brand uit. De aanwezige bewoner werd verwittigd door alerte getuigen en kon op tijd ontkomen. De brandweer haalde nadien nog enkele hondjes uit het huis. Gewonden vielen er niet. De woning is wel onbewoonbaar.

De brandweer werd om iets na 8u verwittigd over knallen en rookontwikkeling achteraan de woonst in het Heistse gehucht Bruggeneinde. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. In bijstand werd ook een ziekenwagen ter plaatse gestuurd. “Onze eerste ploeg viel het vuur langs buiten aan”, zegt officier Walter Van Rompaey van hulpverleningszone Rivierenland. “Een schil blussen is moeilijk, dus is er beslist om de vlammen via de voordeur langs binnen te bestrijden.”

“Bij het uitbreken van de brand waren er een persoon en enkele hondjes aanwezig. De bewoner geraakte zelf buiten. Twee of drie hondjes hebben wij uit de woonst gehaald”, vult Van Rompaey aan. De brand brak achteraan uit op het terras en vond zo een weg naar de zolder. Van daaruit kroop het vuur verder naar voren. De gehoorde knallen kwamen volgens de brandweerofficier van busjes campinggas die er lagen opgeslagen.

 

 ©  kvro

Buurjongen Ruben Verhaegen hoorde ‘s ochtends mensen bonken aan de woning om de vermoedelijk nog slapende bewoner te verwittigen. “We hebben het brandalarm gehoord en ook wel een kleine plof. Toen ik naar buiten kwam, zag ik vlammen aan de schouw. Nadien ging het echt heel snel”, zegt Ruben. “Getuigen probeerden de bewoner intussen al te verwittigen. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.”

Het dak en de zolder liepen flinke schade op. In de woning zelf is er heel wat water- en rookschade. De oorzaak wordt verder onderzocht. Mogelijk ligt die bij een technisch defect. Het verkeer op de Wiekevorstsesteenweg werd tijdens de bluswerken omgeleid.

 

 ©  kvro

 

 ©  kvro

(kvro, tdk)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio