©  Instagram Andrew Jung

Franse spits Andrew Jung op weg naar Beerschot?

Beerschot heeft zijn oog laten vallen op Andrew Jung, een Franse aanvaller van 23 jaar. Jung werd dit seizoen door Châteauroux, een zusterclub van Beerschot, uitgeleend aan Quevilly Rouen Métropole in de Franse derde klasse.

Koen Frans

De grote spits (1m92) is momenteel topschutter in de ‘Championnat National’, de Franse derde klasse. Hij scoorde er 21 keer in 28 duels en had zo een groot aandeel in de promotie van Quevilly naar de Ligue 2. Bij Châteauroux ligt Jung nog tot medio 2022 onder contract, maar de kans dat hij daar blijft is klein. De Franse club, die in januari werd overgenomen door de United World Group van prins Abdullah Bin Mosaad, zakt na dit seizoen van de Ligue 2 naar de Franse derde klasse.

Voor Beerschot is Jung een “serieuze piste”. Het is nog niet duidelijk via welke constructie de spits zou kunnen aangetrokken worden. Jung geniet ook interesse van het Duitse Freiburg en van de Franse eersteklassers Saint-Etienne, Montpellier, Metz en Bordeaux.

Intussen wordt er ook grote kuis gehouden in de belofteploeg van Beerschot. Senne Ceulemans (19) en Isaac Matondo (21), twee jongens die vorige zomer nog mee op stage gingen en vaak bij het eerste elftal trainden, hebben te horen gekregen dat ze volgend seizoen geen contract krijgen. Zij gaan elders op zoek naar meer kansen en speelminuten. Naast Ceulemans en Matondo zullen deze zomer nog een tiental andere beloftespelers de club verlaten.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws