© rr

Eerstelijnszone Pallieterland zoekt prikpartners

Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen, Ranst -

Eerstelijnszone Pallieterland zoekt prikpartners die mensen helpen die hun Covid-19-vaccin gaan krijgen.

Chris Van Rompaey

“Denk je dat iemand in je buurt, straat of appartementsgebouw, je vrienden- of kenniskring, je vereniging hulp kan gebruiken? Stap dan coronaproof op deze persoon af en bied je aan als prikpartner. Dan kan hij of zij op het moment dat de uitnodiging in de bus valt, jou contacteren voor ondersteuning”, verduidelijkt de Lierse waarnemend burgemeester Rik Verwaest (N-VA).

“Van deze prikpartners verwachten we niet dat ze vaccinatie-experten zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij het bij het maken van een afspraak via digitale weg, informatie opzoeken op www.vaccinatiecentrumpallieterland.be of contact opnemen met het callcenter indien nodig. Zo kunnen de prikpartners mee zoeken naar een oplossing voor vervoer naar het vaccinatiecentrum, anderstaligen helpen met het vinden van de juiste informatie of mensen begeleiden in hun traject doorheen het centrum.”

“Kreeg je een uitnodiging voor de coronavaccinatie? Weet je niet hoe je je afspraak bevestigt, hoe je in het vaccinatiecentrum geraakt of zoek je iemand die je bijstaat tijdens jouw afspraak? Vraag buren, vrienden, kennissen om hulp! Er staat zeker en vast een prikpartner voor jou klaar”, zegt Verwaest.MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio