©  AFP

Kevin De Bruyne naar Portugal? “Champions League-finale wordt verplaatst naar Porto”

De UEFA zal op korte termijn bekendmaken dat de finale van de Champions League tussen Manchester City en Chelsea is verplaatst naar Porto. Dat meldt de Engelse krant The Times. Beide clubs mogen naar de Portugese stad ongeveer 5000 supporters meenemen. Aanvankelijk zou het duel tussen de Engelse clubs op 29 mei in Istanboel plaatsvinden.

Bron: BELGA

Ook het Londense stadion Wembley was in eerste instantie kandidaat om de finale over te nemen. Dit ging echter niet door omdat de Engelse regering naar verluidt weigerde op de coronaregels uitzonderingen te maken voor de staf van de UEFA, sponsors en VIP’s.

De Britse regering zette Turkije vanwege het coronavirus eerder op de zogenaamde rode lijst. Dat betekent dat iedereen die vanuit dergelijke landen Groot-Brittannië binnenkomt, op eigen kosten tien dagen in hotelquarantaine moet. Dat zou het voor Engelse fans moeilijk maken om het duel in Istanboel bij te wonen.

Turkse voetbalofficials bevestigden informeel akkoord te zijn gegaan met de verplaatsing, na toezegging van de UEFA dat de finale in 2023 in Istanboel kan worden gehouden. Vorig seizoen werd de eindstrijd van de Champions League ook al weggehaald uit de Turkse stad vanwege het coronavirus. Toen werd het duel, als onderdeel van een in korte versie afgewerkt toernooi, in Lissabon gespeeld.