©  LAPRESSE

Tim Merlier kent pech in sprint: “Ik was al tegen mezelf aan het zeggen: Het komt goed”

Geen tweede ritzege in de Giro voor Tim Merlier. Onze landgenoot van Alpecin-Fenix had in volle sprint kettingproblemen na een tikje van Caleb Ewan.

Vincent Van Genechten, Maarten Delvaux

LEES OOK: Caleb Ewan heeft zijn eerste zege in de Giro binnen, Tim Merlier heeft pech

“De sprint werd perfect aangetrokken”, aldus Merlier. “Het kon niet beter. Ik was al tegen mezelf aan het zeggen: Het komt goed, het komt goed. Ik had nog overschot. Maar toen Cofidis langs rechts passeerde, verdedigde Ewan zijn plek waardoor mijn ketting eraf sloeg. Toen was het gedaan. Ik trapte nog wel, maar toen zag ik het. Zonde, want het zat er echt in.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Merlier wilde Ewan echter niet met de vinger wijzen na de sprint. “Ik kon mijn sprint niet rijden. Of het hinderen was? Hij verdedigde zijn plek, zo kan je het ook noemen. Het was wel redelijk gevaarlijk in de finale, maar de ploeg heeft mij in een ideale positie gebracht. Petje af daarvoor. Het is dus een beetje vervelend, maar dit hoort er ook bij.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Merlier verliest zijn paarse trui aan de eeuwige tweede, Giacomo Nizzolo. “Spijtig, maar vrijdag probeer ik het gewoon opnieuw in de sprint. Deze etappe heeft me wel vertrouwen gegeven. Ik had gewoon pech en ga het blijven proberen. De ploeg doet het ook goed. Donderdag moet ik overleven in de bergrit en daarna goed recupereren, zodat ik vrijdag kan sprinten voor de zege.”

MEER OVER Giro d'Italia/Ronde van Italië

Meer sportnieuws