Groen-fractieleider Imade Annouri. 

Groen-fractieleider Imade Annouri. ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

Annouri (Groen): “Jeugdwerkers en jongeren Kiel zijn slachtoffer van affaire-El Kaouakibi”

Antwerpen -

Volgens Antwerps Groen-fractieleider Imade Annouri maakt Antwerps jeugdschepen Jinnih Beels (Vooruit) een foute en onlogische keuze rond de werking van Let’s Go Urban (LGU). “De jeugdwerkers en jongeren van het Kiel zijn het slachtoffer geworden van deze hele affaire”, zegt Annouri.

LEES OOK: Bewindvoerster vangt bot bij Jinnih Beels: voorstellen voor verderzetting Let’s Go Urban afgewezen

Annemie Moens drong als bewindvoerster van LGU bij de stad Antwerpen en het kabinet van jeugdschepen Beels aan op een overleg over de verderzetting van de jongerenwerking en de financiële afwikkeling van de vzw. Dat laatste is belangrijk om de ontslagregeling voor het personeel te kunnen regelen. Alleen werden deze voorstellen steeds afgewezen.

Oppositiepartij Groen vindt dit onbegrijpelijk. “De jeugdwerkers van LGU hebben geen fouten gemaakt, au contraire”, zegt Annouri. “Ze deden hun werk goed. De werking was belangrijk voor de jongeren, ouders en de buurt.”  

Als bewijs verwijst Annouri naar de jongeren die via petities vroegen om de werking gewoon verder te zetten. “Dat dit stadsbestuur daar niet is op ingegaan, is pijnlijk”, zegt de fractieleider. “Sterker nog, men is zelfs niet ingegaan op de vraag om samen tot een oplossing te komen met de jongeren en de jeugdwerkers, zoals ze vroegen. Niet alleen is er een foute keuze gemaakt, de jongeren zijn ook respectloos behandeld. En zo gebeurt waarvoor we hadden gewaarschuwd en waarvan dit stadsbestuur beweerde dat het niet ging gebeuren: de jeugdwerkers en jongeren van het Kiel zijn het slachtoffer geworden van deze hele affaire.”

Schepen Beels had samen met de stedelijke jeugddienst dinsdagavond een digitale ontmoeting met de jongeren. De inhoud van het gesprek is niet bekend. Toch zouden de jongeren teleurgesteld zijn over wat ze daar te horen kregen. svw

MEER OVER Sihame El Kaouakibi

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio