© BFM

Rijdende Mercedes vat vuur: omstanders helpen blussen en redden 80-jarige bestuurder

Schilde -

Brandweer Zone Rand kreeg dinsdag een oproep van een rijdend brandend voertuig in het centrum van ‘s-Gravenwezel (Schilde). De 80-jarige bestuurder van de wagen had het vuur niet in de gaten. Omstanders konden de auto doen stoppen en blusten de brand.

nelo

Rond 15u kreeg Brandweer Zone Rand een oproep binnen van een brandend voertuig op de Wijnegembaan in ’s-Gravenwezel. Een Mercedes had vuur gevat tijdens het rijden. Omdat de brand zich onderaan het voertuig ontwikkelde, had de 80-jarige bestuurder niets in de gaten.

Een vrachtwagenchauffeur, die achter de Mercedes reed, merkte de vlammen op en begon te claxonneren, maar de brandende wagen stopte niet. Uiteindelijk is een andere personenwagen de Mercedes kunnen voorbijrijden en dan stopte het voertuig.

De vrachtwagenchauffeur schoot onmiddellijk met zijn brandblusapparaat te hulp. Ook omstanders die het incident zagen gebeuren gingen in naburige winkels op zoek naar brandblusapparaten om mee te helpen blussen.

Toen de brandweer aankwam was het vuur grotendeels geblust. Dankzij de snelle actie van de vrachtwagenchauffeur en de omstanders kon de brand niet overslaan naar andere dichtbij geparkeerde wagens.

De weg was een tijdlang volledig versperd. Er vielen geen gewonden.

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFMMEER OVER Video

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio