Mechelen Feest nodigt organisaties en horeca uit om schermen te plaatsen. 

Mechelen Feest nodigt organisaties en horeca uit om schermen te plaatsen. ©  BELGA

Mechelen werkt aan plan om schermen te plaatsen tijdens EK voetbal

Mechelen -

Als gevolg van de versoepelingen die de federale regering aankondigt, werkt de stad Mechelen aan een plan voor evenementen tijdens de zomer. Eerste afspraak wordt het EK en de wedstrijden van de Rode Duivels en het initiatief om schermen te plaatsen.

“De komende dagen en weken werken wij vanuit het schepencollege en de crisiscel nauw samen met zowel Mechelen Feest als andere organisatoren. Een klassieke festivalzomer zoals in 2019 zit er nog niet in, maar samen maken we er op een veilige manier een heerlijke en typisch Mechelse zomer van”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

Mechelen Feest stelt later deze maand het volledige programma van ‘De Zomer is van Mechelen’ voor. “Mechelen Feest kan opnieuw doen waarvoor het werd opgericht: evenementen organiseren en Mechelaars samenbrengen. Zeker onze vrijwilligers staan te popelen om aan de slag te gaan”, vertelt voorzitter Kristof Calvo (Vld-Groen-m+).

Het is wachten op een aantal verduidelijkingen van de hogere overheden om definitief beslissingen te nemen over het programma. Zo moet het worden aangepast aan de voorwaarden die worden opgelegd. Toch staat het nu al vast dat er heel wat te gebeuren staat deze zomer. Eerst en vooral rond het EK. “Via het evenementenloket nodigen we Mechelse organisaties en horeca-uitbaters uit om schermen te zetten. We nemen ook zelf initiatieven, zodat zo veel mogelijk mensen de wedstrijden kunnen volgen”, legt Calvo uit. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio