©  Google Street View

Woonzorgcentrum in Berchem vangt Indiase schippers op na coronabesmettingen

Zorgbedrijf Antwerpen vangt in woonzorgcentrum Sint Anna in Berchem, op een aparte afdeling, een Indiase scheepsbemanning op. Enkelen van hen hadden positief getest op Covid-19, en hun schip ligt aan de ketting.

Sinds vrijdag 1 mei ligt een schip met Indiase bemanning vast in de Antwerpse haven, nadat enkele bemanningsleden positief hadden getest op het coronavirus. Omdat men vreesde voor de Indiase variant, konden de 23 bemanningsleden niet terecht op hotel om daar in quarantaine te gaan. Om hen toch ergens een plek te bieden, vroeg het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid hulp aan Zorgbedrijf Antwerpen, dat ook steeds betrokken is bij de gemeentelijke rampenplanning.

“Na overleg met de Antwerpse rampencoördinator werd een leegstaande afdeling van woonzorgcentrum Sint Anna geschikt bevonden”, zegt Pieter Dierckx, woordvoerder van Zorgbedrijf Antwerpen. “Het gaat om het voormalige psychiatrisch verzorgingstehuis, een afdeling die volledig afgesloten is van de andere bewoners, en met een aparte ingang.”

Twee bemanningsleden verblijven nog in het ziekenhuis. Achttien anderen verblijven in Sint Anna, elk op een eigen kamer met tv en internet. Eten krijgen ze via de rederij. Ze worden dagelijks medisch opgevolgd door een arts en verpleegkundigen van het centrum, en regelmatig opnieuw getest. Zo konden drie bemanningsleden, na negatieve tests, al verhuizen naar een hotel om daar hun quarantaine verder uit te zitten. syma

MEER OVER Coronavirus